DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes

VIENOTĪBAS domes sēdē apstiprina jauno vērtību deklarāciju

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien VIENOTĪBAS domes sēdē domnieki apstiprināja jauno vērtību deklarāciju, kas definē VIENOTĪBU kā patriotisku, globāliem izaicinājumiem atvērtu partiju, kuras mērķis ir celt tautas labklājību, rūpējoties par ilgtspējīgu un līdzsvarotu valsts attīstību, lai tās sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni.

Iepazīstinot domniekus ar jauno vērtību deklarāciju, VIENOTĪBAS domes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš uzsvēra: "Politika ir jābalsta tikai uz vērtībām un idejām, vienīgi tad tai ir jēga. Demokrātija nav pašsaprotama. VIENOTĪBAS uzdevums ir atgūt politikas izjūtu un dot vēlētājiem skaidru ziņu – mēs aizstāvam demokrātiskas Latvijas vērtības!"

Andris Piebalgs, uzrunājot VIENOTĪBAS domniekus, norādīja: "Mēs savās vērtībās runājam par brīvību un atbildību.  VIENOTĪBAS pamatuzdevums ir nosargāt Latvijas un katra Latvijas cilvēka individuālo brīvību. Mēs esam atbildīgi politiķi un šodien pieņemtā vērtību deklarācija ir bāze, lai mēs ietu uz mērķi – uzvarēt nākamajās Saeimas vēlēšanās."

"Viena no mūsu vērtībām – patriotisms – ir balstīta praktiskā darbībā. Mēs esam atbalstījuši valsts valodas stiprināšanu, mainot izglītības sistēmu. Diemžēl, mūsu partneri valdībā nodarbojas ar urrāpatriotismu, bet rīcība neseko, vai tieši pretēji – nereti pat kaitē Latvijas interesēm," uzsvēra Vilnis Ķirsis, VIENOTĪBAS valdes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas domes frakcijas vadītājs.

Savukārt Salaspils domes priekšsēdētājs, VIENOTĪBAS valdes loceklis Raimonds Čudars uzsvēra: "VIENOTĪBA ir eiropeiska partija, kas tic vienotas Eiropas idejai, jo tas ļauj stāties pretī sabiedrības mūžīgajiem izaicinājumiem – karam, nabadzībai, diktatūrai. Mēs nebūsim tie, kas atsauksies mirkļa popularitātes spožumam, atbalstot populistiskus lēmumus."

Šodien, 17.februārī, notiek VIENOTĪBAS domes sēde, kurā apspriež atjaunoto vērtību deklarāciju un gatavošanos gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

[PDF] Vērtību deklarācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI