DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris Norvēģijā pārrunās drošības un sadarbības aktualitātes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 12. līdz 13. decembrim Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš uzturēsies oficiālā vizītē Norvēģijā, lai pārrunātu Latvijas un Norvēģijas bruņoto spēku sadarbību aizsardzības jomā un starptautiskās un reģionālās drošības aktualitātes.

Ģenerālleitnants L.Kalniņš tiksies ar Norvēģijas Bruņoto spēku komandieri admirāli Haukonu Brūnu-Hansenu (Haakon Bruun-Hanssen) un iepazīsies ar Norvēģijas Bruņoto spēku spējām un to attīstību, tostarp apmeklēs Norvēģijas Speciālo uzdevumu vienību un Telemarkas mehanizēto kājnieku bataljonu.

Norvēģijas Bruņotie spēki ir viens no galvenajiem Nacionālo bruņoto spēku sadarbības partneriem karavīru apmācības un starptautisko operāciju ietvaros. 

Divpusējās sadarbības ietvaros ar Norvēģijas Bruņotajiem spēkiem, Latvijas  karavīri ir ieguvuši zināšanas un pieredzi kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma speciālistu apmācībā Norvēģijā.

Savukārt Norvēģijas bruņoto spēku karavīri piedalās militārajās mācībās Latvijā, tostarp šogad piedalījās mācībās "Saber Strike 2017".

Operācijas "Reassurance" ietvaros 2014. gada septembrī un novembrī Latvijā uzturējās Norvēģijas Bruņoto spēku Telemarkas mehanizētā kājnieku rotas karavīri.

Nacionālie bruņotie spēki un Norvēģijas Bruņotie spēki ir sadarbojušies kopīgā Starptautisko drošības atbalsta spēku Afganistānā (ISAF) Meimanes Provinču atjaunošanas vienībā.

Norvēģija palīdzējusi modernizēt un attīstīt Nacionālos bruņotos spēkus, sniedzot atbalstu Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas un Jūras spēku mācību centra Ūdenslīdēju skolas izveidē, piedāvājot dažāda veida kursus, seminārus un konsultācijas. Norvēģija arī dāvinājusi Latvijai militāro ekipējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI