DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Rīgas apgabaltiesa dalās pieredzē ar Kazahstānas tieslietu sistēmas pārstāvjiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Rīgas apgabaltiesu apmeklēja Kazahstānas tieslietu sistēmas pārstāvji, kas ieradušies Rīgā uz Eiropas Savienības, Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu tiesu administratoru forumu*.

Viesi apskatīja tiesas vēsturisko ēku, iepazinās ar tiesas darba organizāciju un moderno tehnoloģiju izmantošanu lietu izskatīšanā. Videokonferences režīmā notika saslēgšanās ar Krimināllietu tiesas kolēģiju, kas atrodas Abrenes ielā, un domu apmaiņa ar tiesnešiem Sandru Amolu, Daigu Kalniņu un Juri Stukānu.

Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone un tiesas darbinieki ne vien dalījās savā pieredzē, bet arī ar interesi uzklausīja viesu stāstīto par Kazahstānas progresu tiesu darba organizācijā un šīs valsts tiesās izmantotajiem inovatīvajiem risinājumiem.

Delegācijas sastāvā, kas apmeklēja Rīgas apgabaltiesu, bija Kazahstānas Augstākās tiesas Administratīvā departamenta direktors Nursireks Šapirovs, Augstākās tiesas Starptautisko attiecību un tiesas darbību nodrošināšanas protokola departamenta vietnieks Almats Iganbajevs un Militārās tiesas Tiesu administrācijas vadītājs Nursultans Baitilesovs.

* Forums no 8. līdz 9.novembrim organizēts Eiropas sociālā fonda projekta Justīcija attīstībai ietvaros tiesvedības efektivitātes un kvalitātes veicināšanai. Papildu informācija par forumu: https://www.tiesas.lv/aktualitates/20-valstis-riga-diskutes-par-inovacijam-tiesu-administresana-7689

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI