DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aicina apmeklēt lauku taktisko mācību “Mazais Namejs 2017” viesu dienu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svētdien, 29.oktobrī, militārajā bāzē “Meža Strautiņi”, Alsviķu pagastā, Alūksnes novadā un Jaunokras ciemā, Kastuļinas pagastā Aglonas novadā notiks lauka taktiskā vingrinājuma “Mazais Namejs 2017” viesu diena, kuru apmeklēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvežleitnants Māris Simsons, brigādes pakļautībā esošo bataljonu komandieri un aicinātie viesi.

Lauka taktiskais vingrinājums "Mazais Namejs 2017", ko organizē Zemessardzes 3. Latgales brigāde norisinās no šodienas, 27. oktobra līdz 29. oktobrim gan Alūksnes novadā, gan Dagdas novadā, kopā iesaistot 1500 karavīrus un zemessargus. 

Lauka taktiskā vingrinājuma laikā notiks militārā transporta kolonnu pārvietošanās pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Alūksnes un Dagdas novada apkārtnē. Mācību laikā tiks lietoti imitācijas līdzekļi – skanēs šāvieni, sprādzieni, būs redzami dūmi.

Lauka taktiskā vingrinājuma uzdevumi ir paaugstināt vienību spējas brigādes un bataljona mobilo komandpunktu izvēršanā un komandvadības nodrošināšanā, trenēt apakšvienību spējas veikt aizkavēšanas un aizsardzības operācijas, kā arī pilnveidot militārā lēmuma pieņemšanas procesa iemaņas brigādes un bataljona štābu personālsastāvam.

Jau ziņots, ka lauka taktiskās mācības "Mazais Namejs 2017" notiek visā Latvijā no 19. līdz 29. oktobrim un tajās piedalās vairāk nekā 2700 zemessargu un karavīru no visām Zemessardzes vienībām, rezerves karavīri, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri, kā arī zemessargi un karavīri no Lietuvas, Dānijas, ASV un Igaunijas. Mācības organizē Zemessardze, un tajās tiek pilnveidotas bataljona kaujas grupu prasmes aizkavēšanas un aizsardzības operāciju veikšanā, komandpunktu izvēršanā un komandvadības nodrošināšanā.

Visintensīvākā darbība mācību "Mazais Namejs 2017" laikā notika no 19. līdz 22. oktobrim - Skrundas novadā objektā "Mežaine" kā arī no 27. līdz 29. oktobrim – Limbažu,  Alojas, Dagdas un Alūksnes apkārtnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI