DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Izmeklēšanas iestādēm nekavējoties jārīkojas sabiedrības un valsts interesēs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Rīdzenes sarunas” liecina par šauras grupas centieniem kompromitēt Latvijas valsts neatkarību un demokrātiju un par sazvērestību pret Latvijas valsts suverēno varu. Tie uzskatāmi par Satversmes 1. un 2. panta pārkāpumiem, par kuriem piemērojams Krimināllikuma 10. nodaļā “Noziegumi pret valsti” noteiktais sods.

Sabiedrība par atklātību - Delna, iestājoties par atklātību un demokrātiju, prasa izmeklēšanas iestādēm, tostarp prokuratūrai un KNAB:

  1. Publicēt visus ar "Oligarhu lietas" izmeklēšanu saistītos dokumentus, kas atrodas pie izmeklēšanas iestādēm. Aicinām sekot ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera publiski paustajam ierosinājumam atslepenot informāciju, papildus prasām publicēt visus dokumentus, tai skaitā iestāžu protokolus un savstarpējās komunikācijas failus.
  2. Pārskatīt "Oligarhu lietu" pēc būtības visplašākā valsts interešu kontekstā, ņemot vērā publiski izskanējušos jaunos faktus un sabiedrības vēlmi nodrošināt taisnīgumu. Izmeklēšanas iestāžu vadītājiem jāuzņemas atbildība par konstruktīvu savstarpēju sadarbību "Oligarhu lietas" pārskatīšanas procesā un tas jāuzskata par viņu kompetences pārbaudījumu sabiedrības priekšā.
  3. Publiski ziņot par jebkādas "Rīdzenes sarunās" iesaistītās personas centieniem tieši vai netieši ietekmēt iestādes lietas atkārtotā izskatīšanā.
  4. Atbalstīt trauksmes cēlēju un mediju tiesības informēt sabiedrību par notikumiem, kas saistīti ar "Rīdzenes sarunām" un sabiedrības interešu pārkāpšanu.

Tāpat Delna prasa Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru, Andri Šķēli, Andri Ameriku, Jāni Dūklavu un citas "Rīdzenes sarunās" minētās personas nekavējoties publiski apstiprināt vai pamatoti noliegt publicēto ierakstu autentiskumu.     

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI