DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Notiek nometne “Gribu būt ornitologs! 2017”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ, no 26. jūnija, Kārķu skolā (Valkas novadā) sākusies jau trešā bērnu un jauniešu nometne "Gribu būt ornitologs! 2017". Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) nometne notiks visu šo nedēļu ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu un tās noslēgumā 1. un 2. jūlijā paredzētas arī LOB Ģimeņu dienas, uz kurām aicināts ikviens interesents. Šajā vasarā un rudenī notiks arī LOB prakses, kurās jaunieši varēs pievienoties ornitologu veiktajiem pētījumiem. Jauniešus iedvesmos un pieredzē dalīsies arī Valters Frīdenbergs.

Nometnes mērķis ir veicināt jauniešu interesi par Latvijā dzīvojošajiem putniem, pilnveidot viņu zināšanas par valstī sastopamajām putnu sugām un mūsdienīgām putnu pētniecības metodēm, kā arī attīstīt sadarbību dažāda vecuma putnu izpētes entuziastu un profesionāļu vidū. Nometnē 24 dalībnieki vecumā no 13 līdz 17 gadiem mācīsies pazīt tuvākajā apkārtnē dzīvojošos putnus, dosies dienas un nakts ekspedīcijās, kuru laikā ķers un gredzenos putnus kopā ar citiem dabas pētniekiem, pētīs, ko putni ēd, gatavos putnu būrīšus un tos izvietos dabā, kā arī pavadīs laiku ar vienaudžiem un pieaugušajiem, kurus aizrauj putnu pasaule. Nedēļas laikā nodarbības un ekskursijas vadīs vairāki ornitologi un dabas pētnieki.

Nometnes noslēgumā – 1. un 2. jūlijā – notiks arī LOB Ģimeņu dienas, kuru ietvaros būs iespēja iepazīties ar nometnes nodarbību laikā apgūto, kā arī pavadīt laiku dabā jēgpilnu aktivitāšu pavadībā. Programmu un vairāk informācijas skatīt pasākuma aprakstā Facebook: http://ej.uz/LOBgimenudienas2017

Pēc nometnes arī citiem jauniešiem vēl būs iespēja piedalīties LOB praksēs. LOB prakses ir iespēja jauniešiem iesaistīties ornitologu praktiskajā darbā, palīdzot gan lauka darbos, gan laboratorijā. Pieteikties var jaunieši vecumā no 13–25 gadiem, turklāt atlases kritēriji nav skarbi. Vairāk informācijas un tēmu aprakstus skatīt LOB prakšu sadaļā: http://ej.uz/LOBprakses2017. Pie katras prakses tēmas paplašinātā apraksta ir norādīts pieļaujamais praktikanta vecums, kā arī obligātās un vēlamās prasības. Lai pieteiktos, jāaizpilda pieteikšanās veidlapa, kur tiks prasīts arī īss apraksts brīvā formā par sevi un izvēles iemesliem (motivācijas vēstule).

LOB prakšu laikā tiks apgūtas ne tikai praktiskās iemaņas, bet arī radīsies izpratne par to, kāpēc tas ir svarīgi, kāds process un kāpēc tiek pētīts. Praktikanta pienākums būs arī dalīties ar iegūto informāciju publiski, savā mācību iestādē vai citādi, kā jaunajam viedokļu līderim pienākas.

Nometni "Gribu būt ornitologs! 2017" un LOB prakses projekta "Nākotnes viedokļu līderu sagatavošana par putnu aizsardzības jautājumiem" ietvaros finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Papildu informācija:

Pēteris Daknis, projekta "Nākotnes viedokļu līderu sagatavošana par putnu aizsardzības jautājumiem" koordinators, peteris.daknis@gmail.com

Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir lielākā dabas aizsardzības organizācija Latvijā. Tā darbojas kopš 1985. gada un šobrīd apvieno vairāk nekā 500 biedru. Par LOB biedru var kļūt ikviens interesents, aizpildot anketu un samaksājot biedru naudu.

LOB misija ir saglabāt daudzveidīgu un dzīvotspējīgu Latvijas savvaļas putnu faunu. Lai to īstenotu, LOB nodarbojas ar putnu un to dzīvesvietu aizsardzību un izpēti un sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu dabas aizsardzības pasākumos.

LOB Latvijā pārstāv starptautisko dabas aizsardzības organizāciju savienību BirdLife International.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI