DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP atbalsta premjera Māra Kučinska iniciatīvu veikt izmaiņas obligāto sociālo iemaksu regulējumā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) atbalsta Ministru prezidenta Māra Kučinska lēmumu nekavējoties mainīt normas attiecībā uz obligātajām sociālajām iemaksām, tostarp mikrouzņēmumiem, atceļot ikmēneša obligāto sociālo iemaksu 97,16 eiro apmērā.

"Pēc 2017. gada valsts budžeta un to pavadošo normatīvu pieņemšanas daudzas mazās lauku saimniecības un mazie uzņēmēji reģionos ar lielām bažām gaidīja 2017. gadu, jo netaisnīgi un bez pamatojuma noteiktā obligātā sociālā iemaksa 97,16 eiro apmērā liktu būtiski samazināt strādājošo darbinieku skaitu.

Tāpēc mēs esam gandarīti par premjerministra lēmumu un sagaidām valdības un Saeimas ātru un konsekventu rīcību, lai pēc iespējas ātrāk atceltu absurdo normu par obligāto sociālo ikmēneša iemaksu 97,16 eiro apmērā. Lauku reģionos, sevišķi lauksaimniecībā, daudzi darbinieki tiek pieņemti darbā uz nepilnu slodzi, kas atkarīga gan no darba apjoma, kas lauksaimniecībā ļoti variē ne tikai atšķirīgos gadalaikos, bet pat pa mēnešiem un nedēļām. Daudzi lauksaimnieki un mazie uzņēmēji nespētu samaksāt neadekvāti augsto obligātās sociālās iemaksas likmi. Tam sekotu darbinieku atlaišanas, bezdarba laukos palielināšanās, bankroti un citas negatīvas sociālekonomiskās sekas, kas apgrūtinātu lauksaimniecības un reģionu tālāko attīstību," uzsver LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI