DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noslēgusies Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas premjeru sanāksme Rīgā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
5. novembrī Rīgā sekmīgi noslēgusies Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas premjeru ikgadējā sanāksme 16+1 sadarbības formātā, kuru vadīja Latvijas ministru prezidents Māris Kučinskis.

Sanāksmes laikā tika pieņemti divi gala dokumenti – Rīgas Vadlīnijas, kas ir ceļakarte 16+1 sadarbības formāta pasākumiem 2017. gadam, kā arī Rīgas Deklarācija, kurā paredzēta sadarbības intensificēšana ostu, transporta koridoru un infrastruktūras attīstīšanā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas starpā.

Tikšanās laikā tika nodibināts 16+1 Investīciju fonds, kas paredzēts kopprojektu ar Ķīnu finansēšanai. Pēc apaļā galda diskusijas notika līgumu parakstīšanas ceremonija, kuras laikā Latvijas Satiksmes ministrija parakstīja saprašanās memorandu ar Ķīnas Nacionālo reformu un attīstības komisiju par ostu industriālo parku sadarbību.

Premjeri svinīgi apsveica Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu akadēmiķus – sinologus, kas devuši ieguldījumu savu valstu kultūras un izglītības sakaru stiprināšanās ar Ķīnu. Latvijas vadošais sinologs Pēteris Pildegovičs pasniedza Ķīnas premjeram savu sagatavoto un tikko iznākušo latviešu-ķīniešu valodas vārdnīcu.

Tikšanās noslēgumā pēc visu 16+1 dalībvalstu vienošanās Māris Kučinskis nodeva nākamās valdību vadītāju sanāksmes organizēšanas stafeti savam ungāru kolēģim Viktoram Orbanam.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI