DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
2
2

Tieslietu ministrs pauž vilšanos par maksātnespējas reformas bloķēšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pauž vilšanos par Saeimas Juridiskās komisijas lēmumu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Maksātnespējas likuma grozījumiem saistībā ar valsts lomas palielināšanu administratoru darbības uzraudzībā.

Tā vietā, lai aktīvi turpinātu 2015.gadā mērķtiecīgi uzsākto maksātnespējas administratoru profesijas un viņu uzraudzības reformu, Saeimas Juridiskās komisijas vairākums šodien neatbalstīja grozījumu pieņemšanu otrajā lasījumā vēl šajā Saeimas sesijā, norāda tieslietu ministrs. Turklāt to ātrāku virzību atbalstīja arī Ārvalstu investoru padome Latvijā.

Dzintars Rasnačs uzsver, ka Tieslietu ministrijas iesniegtie priekšlikumi Saeimas Juridiskajā komisijā ir nepieciešami stingrākas kontroles nodrošināšanai maksātnespējas administratoru darbībā.

Jau 2016.gada 13.jūnijā tieslietu ministra Dzintara Rasnača vadībā notiks Maksātnespējas jautājumu konsultatīvās padomes sēde, kurā ir uzaicināti piedalīties ekonomikas, finanšu un iekšlietu ministri, tiesu varas pārstāvji, kā arī sociālo partneru un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Šajā padomes sēdē tiks lemts par turpmāko rīcību apstākļos, kad notiek acīmredzama un mērķtiecīga reformu bloķēšana.

Saskaņā ar Valdības rīcības plānā doto uzdevumu Tieslietu ministrijai līdz 31.augustam ir jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā Maksātnespējas politikas pamatnostādnes turpmākajiem pieciem gadiem.

Tieslietu ministrs izsaka pateicību Ārvalstu investoru padomei Latvijā par atbalstu gan šodienas Juridiskās komisijas sēdē izskatītajiem Tieslietu ministrijas priekšlikumiem, gan uzsāktajai maksātnespējas reformai kopumā.

Andris Vitenburgs
Tieslietu ministra preses sekretārs

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI