DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO spēku integrācijas vienība viesojas Latgales reģionā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svētku nedēļā, kad Latvijā atzīmē 26. gadadienu kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, NATO spēku integrācijas vienība pirmajā oficiālajā vizītē apmeklē Latgales reģionu. Vizītes mērķis ir iepazīstināt vietējo pašvaldību vadītājus ar NATO spēku integrācijas vienību un veicināt sabiedrības informētību un izpratni par NATO aktualitātēm Latvijā.

Šodien, 4. maijā, NATO spēku integrācijas vienības pārstāvji klātienē piedalās Brīvības svētkos Krāslavā, kur notiek Nacionālo bruņoto spēku militārā parāde un paraugdemonstrējumi. Pēc parādes vietējiem iedzīvotājiem un interesentiem būs iespēja klātienē uzzināt vairāk par NATO spēku integrācijas vienību un aprunāties ar vienības pārstāvjiem no vairākām alianses dalībvalstīm. Savukārt vakar, 3. maijā, vienības pārstāvji no Latvijas un sabiedroto valstīm apmeklēja Daugavpils cietoksni un iepazinās ar tā vēsturi.

Turpinot vizīti Latgalē, šā gada 5. maijā NATO spēku integrācijas vienības komandieris tiksies ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un apmeklēs Zemessardzes 34. Artilērijas bataljonu. Savukārt, 6. maijā norisināsies tikšanās ar Rēzeknes mēru Aleksandru Bartašēviču un NATO spēku integrācijas vienības pārstāvji apmeklēs 2. Zemessardzes novada štābu.

Pulkvedis Ēriks Naglis uzsver, ka NATO spēku integrācijas vienības vizītei Latgalē ir gan praktiska, gan simboliska nozīme. Tā vēlreiz apliecina Latvijas teritoriālo vienotību un alianses gatavību un spēju aizstāvēt visas tās dalībvalstis, ja tāda nepieciešamība rastos.

Iepriekš jau ziņots, ka lēmums par NATO spēku integrācijas vienību izveidi Alianses austrumos tika pieņemts NATO Velsas samitā 2014. gada septembrī, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Latvijā izvietotā NATO spēku integrācijas vienība ir komandvadības elementa štābs, kura galvenais uzdevums ir koordinēt sabiedroto paaugstinātas gatavības spēku izvēršanu reģionā. Kopš starptautiska militārā štāba statusa iegūšanas 2015. gada 1. septembrī ir sasniegts liels progress vienības attīstībā. Šobrīd notiek aktīvs darbs pie sagatavošanās vienības izvērtējumam, lai jūlijā notiekošajā NATO Varšavas samitā varētu paziņot par pilnu operacionālo gatavību.

Anda Bergmane
NSIV komandiera padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI