DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latgales plānošanas reģiona pašvaldības tiekas ar Ministru prezidentu M.Kučinski un VARAM ministru K.Gerhardu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016.gada 6.aprīlī Ministru kabinetā notika Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāju un no Latgales vēlēšanu apgabala ievēlēto 12.Saeimas deputātu tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un VARAM ministru Kasparu Gerhardu.

Tikšanās galvenais uzdevums bija apzināt svarīgākos aktuālos darbus Latgales reģiona turpmākajai attīstībai, šim mērķim tika pakārtoti visi sanāksmes laikā aktualizētie un diskutētie jautājumi. Latgales pašvaldības bija rūpīgi gatavojušās – jau iepriekš tika apzināti un apkopoti reģionam svarīgie problēmjautājumi, kas arī laicīgi tika nosūtīti izskatīšanai Ministru prezidenta birojam. Viena no galvenajām tēmām bija par pašvaldību aktīvāku iesaisti uzņēmējdarbības veicināšanai novados un pilsētās, kā arī par tam  nepieciešamajiem valsts un Eiropas Savienības finanšu resursiem, par visu pušu – valsts, pašvaldību un arī uzņēmēju atbildību šī mērķa sasniegšanai. Būtiski ir jautājumi par visu pušu kopēju izpratni, lai pamatotu nepieciešamību tiem investīciju projektiem, kas perspektīvā nodrošinātu valsts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" ietvaros plānoto investīciju lietderīgu izmantošanu un nodrošinātu  reģiona  kopējo izaugsmi.

Ministru prezidents M.Kučinskis norādīja: "Latgalē ir ļoti aktīvs plānošanas reģions, kas ievērojami veicinājis reģiona attīstību. Ir jādomā par projektiem, kas rada jaunas darba vietas, un tādi noteikti ir prioritāri. Svarīgākais ir uzņēmējdarbības un izglītības attīstība. Ir skaidri jāsaprot tās iespējas, ko dod katrs fonds, bet pašvaldībām ir jānosaka savas prioritātes".

VARAM ministrs K.Gerhards par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem pašreizējā periodā uzskata VARAM pārziņā esošo ES fondu apguves pēc iespējas ātrāku uzsākšanu. Lai garantētu visu projektu sekmīgu un savlaicīgu realizāciju, nepieciešama produktīva sadarbība ar katru pašvaldību. Arī no Latgales vēlēšanu apgabala ievēlētie 12.Saeimas deputāti izteica atbalstu kopējo uzdevumu risināšanā, tādējādi veidojot ciešu sadarbību starp Saeimas komisijām un  ministrijām.

Jebkurai pašvaldībai akūti nepieciešams valsts atbalsts reģionālo autoceļu sakārtošanā, par ko tika diskutēts arī kontekstā ar izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un arī valsts austrumu robežu sakārtošanu. Tika skarti arī jaunā pašvaldību izlīdzināšanas likuma darbības aspekti lai vērstu uzmanību, ka vairākām pašvaldībām tie var palielināt finansiālo nevienlīdzību. Joprojām aktuāli ir pašvaldības zemes īpašuma tiesību nostiprināšanas problēmas zemesgrāmatās, savstarpējo norēķinu kārtība starp pašvaldībām par sniegtajiem izglītības pakalpojumiem, Valsts kasē pieejamie aizņēmumi prioritāro projektu īstenošanai, pašvaldību vispārējās infrastruktūras objektu attīstībai un uzturēšanai.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele rezumēja: "Latgales plānošanas reģiona pašvaldības ir ļoti gandarītas par tikšanos un par tajā panākto sapratni daudzos jautājumos. Esam pārliecināti, ka Ministru kabinetā un ministrijās reģionu pašvaldības tiek aizvien vairāk sadzirdētas un to problēmjautājumi tiks risināti. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam veicināt valsts reģionālo attīstību. Stipras pašvaldības, aktīvi un uzņēmīgi cilvēki tajās būs  garantija arī visas valsts attīstībai".

Foto: Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāju un 12.Saeimas deputātu tikšanās ar Ministru prezidentu M.Kučinski un VARAM ministru K.Gerhardu.

Latgales Plānošanas Reģions

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI