DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Latgalīši sabrauc Daugovpilī – ieskandināsim Ziemassvētkus Latgalē!

Vai esat gatavi ieskandināt Ziemassvētkus Latgalē? Kolorītākais un jestrākais tirdziņš svētku noskaņās jau pavisam drīz notiks Daugavpilī.

Š.g. 9. decembrī no pl. 10.00 līdz pl. 18.00 TC DITTON (Cietokšņa iela 60) notiks Latgales plānošanas reģiona (LPR) un Latgales tematisko ciemu rīkotais tirdziņš “Vasali Latgolā! Latgalīši sabrauc Daugovpilī!”.

Visai ģimenei būs iespēja radoši līdzdarboties un vērot Latgales amatnieku meistarklases:

  • pie podniekiem Olgas un Valda Pauliņiem;
  • pie kokamatnieka Jāņa Spuriņa (koka spēles un citi koka darbi);
  • pie stikla dekoru – mini vitrāžu izgatavošanas ar stikla mākslinieces Elvīras Škutānes, kas šogad LPR Latgales uzņēmējdarbības centra rīkotajā konkursā “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva” ieguva nomināciju “Gada amatnieks”.

Visas dienas garumā latgaliešu mūzika un dejas ar kapelu “Augusti”, tradicionālie konkursi ar balvām no Latgales amatniekiem – latgaliešu valodas ātrie kursi, sadziedāšanās un sirsnīgas sarunas. Būs amatnieku darinājumi un mājražotāju gardumi, latgaliešu grāmatas, mūzikas ieraksti, suvenīri un vēl daudz kas cits. Kā arī – darbosies latgaliešu virtuve ar gardām putrām un citiem labumiem no godalgotās “Gada lauksaimnieks” titula ieguvējas - zemnieku saimniecības “Kotiņi” pašu ražotās produkcijas.

Visas lustes vadīs šarmantais latgalietis – Oskars Bērziņš.

Gaidīsim visus TC DITTON, viesmīlīgā gaisotnē kā Latgalē!

Šis pasākums ir organizēts ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tā saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions un tas var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI