DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latgales uzņēmēji Norvēģijā veido sadarbības kontaktus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Norvēģijā informē:
No 5. līdz 7. oktobrim Oslo uzturējās Latgales uzņēmēji, lai veidotu ciešākus biznesa kontaktus Norvēģijā būvniecības un rūpniecības nozarēs.

Latvijas uzņēmējus savā rezidencē uzrunāja arī vēstnieks Indulis Ābelis, izsakot gandarījumu par Latgales biznesa pārstāvju vizīti Norvēģijā. Viņš tāpat pauda cerību, ka šī vizīte būs pamats veiksmīgai sadarbībai nākotnē.

Vizītes laikā uzņēmēji piedalījās seminārā Oslo, kurā diskutēja par uzņēmējdarbības specifiku Norvēģijā, kā arī Latvijas un Norvēģijas sadarbības iespējām būvniecības un pakalpojumu nozarēs. Ar Norvēģijas būvniecības nozares kvalitātes standartiem klātesošos iepazīstināja Norvēģijas uzņēmuma "Nordhus AS" pārstāvis Edgars Bredovskis, savukārt ar savu pieredzi pakalpojumu sektorā dalījās uzņēmuma "VISMA" AS pārstāvis Martins Vikborgs (Martin Wikborg).

Tāpat Latgales uzņēmēji apaļā galda diskusijā ar Norvēģijas Būvniecības federāciju un Norvēģijas Rūpniecības federāciju apsprieda sadarbības iespējas būvniecības, tekstila un metālapstrādes nozarēs. Federāciju pārstāvji iepazīstināja ar uzņēmējdarbības vidi un būvniecības nozari Norvēģijā, kā arī sniedza informāciju par kolektīvajiem līgumiem un atalgojuma nosacījumiem tekstila un apģērbu šūšanas nozarē strādājošajiem. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Norvēģijā Gatis Ginters savukārt dalībniekus informēja par iespējām rūpniecības jomā Latvijā.

Vizītes laikā Latgales uzņēmēji tikās arī ar potenciālajiem sadarbības partneriem Norvēģijā un apmeklēja guļbūvju māju ekspozīciju "Norsk Hyttesenter" Oslo, lai klātienē iepazītos ar Norvēģijas būvniecības standartiem.

Latgales uzņēmēju delegācijā bija 16 tekstila, būvniecības, kokapstrādes un metālapstrādes nozaru uzņēmumu, tostarp SIA "Jata", SIA "Nemo", SRC BRASA, SIA "Sakarnieks", IK "Latgales galdnieks", SIA "DORF", SIA "Gravex", SIA "Eko Fabrika", SIA "LIA D", SIA "Asna G", SIA "Mininovus", kā arī Latgales reģiona un biznesa inkubatora pārstāvji.

Uzņēmēju vizīti organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Norvēģijā Gatis Ginters.

Latvijas vēstniecība Norvēģijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI