DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Piedalies „Dienas bez rindām” un saņem individuālu konsultāciju par e-pakalpojumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2015. gada 21. – 25. septembrī notiks pasākums „Dienas bez rindām”, kurā vairāk nekā 80 valsts un pašvaldību iestādes visā Latvijā un e-teltī Rīgas centrā konsultēs iedzīvotājus un uzņēmējus par e-pakalpojumu lietošanu.

"Šī gada maijā notika pirmā valsts mēroga e-pakalpojumu konsultāciju akcija. Tās rezultātā katrs trešais e-pakalpojumu konsultāciju saņēmējs apņēmās ar valsti vai pašvaldību turpmāk sazināties elektroniski, tādējādi apliecinot, ka praktiska palīdzība un iedrošinājums ir efektīvākais risinājums ieradumu maiņai un e-pakalpojumu apguvei. Tāpēc valsts un pašvaldību iestādes vēlreiz ir apvienojušas spēkus atkārtotā e-konsultāciju sniegšanā un aicina iedzīvotājus piedalīties pasākumā "Dienas bez rindām"," skaidro Gatis Ozols, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Elektronisko pakalpojumu nodaļas vadītājs.

Saņem e-konsultācijas visā Latvijā

Iedzīvotāji un uzņēmēji aicināti vērsties noteiktās valsts un pašvaldību iestādēs, lai saņemtu individuālas konsultācijas par e-pakalpojumu lietošanu, kā arī gūt praktiskas iemaņas interesējošā e-pakalpojuma izmantošanā:

Nāc uz e-telti Rīgas centrā

No 21. līdz 25. septembrim plkst. 09.00 – 17.00 Rīgas centrā, laukumā pie Hotel Roma (Kaļķu iela 28) ikviens interesents varēs uzzināt vairāk par dažādiem valsts un pašvaldību e-pakalpojumiem, kā arī pieteikties elektroniskajai identifikācijas kartei jeb eID kartei (nepieciešams paņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu – pasi vai līdzšinējo eID karti). Ar detalizētu e-telts programmu var iepazīties http://ej.uz/dienasbezrindam2.

Šobrīd jau katrs otrais valsts pakalpojums ir pieejams elektroniski, bet plānots, ka līdz gada beigām kopumā iedzīvotājiem būs pieejami vairāk nekā 300 e-pakalpojumi. Elektroniskos pakalpojumus var saņemt portālā www.latvija.lv, iestāžu tīmekļu vietnēs un arī uz iestādes oficiālo e-pasta adresi nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu veidlapu vai iesniegumu. Valsts e-pakalpojumu lietošanai nepieciešams tikai dators un interneta pieslēgums, bet, lai izmantotu tos e-pakalpojumus, kam nepieciešama lietotāja identificēšana, var izmantot internetbanku datus vai eID karti jeb personu apliecinošo dokumentu, ko izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Uzziņai:

E-pārvaldes integrēto informatīvo kampaņu "Valsts ir internetā" īsteno Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ar mērķi informēt par vairāk nekā 300 valsts un pašvaldību e-pakalpojumiem, un mudinātu sabiedrību izvēlēties e-pakalpojumus kā primāro saziņas veidu ar valsti.

Projekts ir saņēmis Eiropas Savienības fondu tehniskās palīdzības projekta Nr. VSID/TP/CFLA/11/19 "Atbalsts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā esošo Eiropas Savienības fondu aktivitāšu prioritāšu mērķu sasniegšanas nodrošināšanai" finansējumu.

Elīna Kalniņa
Kampaņas "Valsts ir internetā" koordinatore

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI