DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre piedalīsies Vispārējo lietu padomes sanāksmē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
14. septembrī ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē.

Sanāksmes laikā Luksemburga iepazīstinās ar savu prezidentūras ES Padomē programmu, izklāstot nozīmīgāko Padomes darbā līdz gada beigām. Latvija ir gandarīta, ka Luksemburga kā daļa no Itālijas, Latvijas un Luksemburgas prezidentūru trio nodrošinās pēctecību, strādājot ar priekšlikumiem, kas vērsti uz ekonomisko izaugsmi un nodarbinātības veicināšanu. Latvija ir īpaši ieinteresēta, lai Luksemburga turpinātu Latvijas uzsākto darbu pie Enerģētikas savienības izveides, Vienotā tirgus un Digitālā vienotā tirgus jautājumiem, Eiropas kaimiņattiecību politikas pilnveidošanas, kā arī migrācijas un drošības jautājumiem.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē dalībvalstis tiks iepazīstinātas ar darba kārtības projektu 15. un 16. oktobra Eiropadomei, kuras centrālais jautājums būs migrācija. Eiropadome izvērtēs diskusiju saistībā ar ziņojumu par Ekonomisko un monetāro savienību.

Tāpat Eiropadomes dalībniekiem tiks sniegta aktuālā informācija par Apvienotās Karalistes konsultācijām par ES – Lielbritānijas attiecību pārskatīšanu.

Eiropas Komisijas darba programma 2016. gadam būs sanāksmes noslēdzošais jautājums. Ministri tiks iepazīstināti ar Komisijas nodomu vēstuli, kurā apkopoti Komisijas plāni nākamajam gadam.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2015. gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Luksemburga.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI