DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Andorā augstu novērtē pēc Latvijas vēstnieka iniciatīvas notikušo semināru par prezidentūru ES

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Spānijā informē:
27. aprīlī Latvijas vēstnieks Andorā ar rezidenci Spānijā Jānis Eichmanis informēja Andoras valdību, parlamentāriešus, uzņēmējus, mediju pārstāvjus un citus interesentus par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm, kas jo īpaši Andorai ir aktuāli saistībā ar sarunu sākšanu par Asociācijas līguma noslēgšanu starp Andoru un Eiropas Savienību. Vēstnieks tikās ar Andoras premjerministru Antoni Marti, ārlietu ministru Žilbēru Saboju (Gilbert Saboya) un uzstājās seminārā „Latvijas prezidentūra ES Padomē: iespēja mazai valstij ietekmēt ES darbakārtību”. Līdz ar stāstījumu par Latvijas prioritātēm vēstnieks aicināja andoriešus nebaidīties no sarunām ar ES, uzsverot, ka Andora jau ir Eiropas Savienības valstu ieskauta un atsevišķās nozarēs tās likumdošana ir tāda pati kā Eiropas Savienībā; sarunas par Asociācijas līgumu būs nākamais solis Andoras un ES attiecību stiprināšanā.

Andoras ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas vēstnieka J. Eichmaņa iniciatīvu un pateicās viņam par ļoti informatīvo un noderīgo semināru Andorai nozīmīgā brīdī par Latvijas prezidentūru, Latvijas pieredzi ES un iestāšanās sarunām ar ES. Andoras ārlietu ministrs atzina, ka Latvija ir pirmā valsts, kas savas prezidentūras ES Padomē laikā rīko prezidentūras pasākumus Andorā. Andoras ārlietu ministrs Ž.Saboja pauda vēlmi tuvākajā laikā ierasties vizītē Latvijā saistībā ar uzsāktajām sarunām par Andoras – ES Asociācijas līgumu. 

Vēstnieka uzstāšanās tika plaši atspoguļota Andoras laikrakstos un televīzijā. Žurnālisti interesējās par Latvijas ceļu uz Eiropas Savienību, grūtībām un ieguvumiem no dalības Eiropas Savienībā. 

Semināru apmeklēja Andoras ārlietu ministrs, izglītības ministrs, parlamenta deputāti, Andoras līdzprinča Seudurželas (Seu d'Urgell) bīskapa biroja vadītāja, uzņēmēji un mediji. 

Latvijas vēstniecība Spānijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI