DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Armēnijā informē par Latvijas prezidentūru un Austrumu partnerības politiku

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Gruzijā informē:
12. februārī Erevānā, Armēnijā, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumu ietvaros Latvijas vēstniece Armēnijā Elita Gavele atklāja semināru par Latvijas prezidentūras vienu no prioritātēm – Austrumu partnerību un iespējamām Eiropas Savienības (ES) sadarbības jomām ar Armēniju.

"Armēnija ir Latvijas nozīmīgs partneris Dienvidkaukāzā. Mūsu politiskais dialogs ir atvērts un konstruktīvs," uzrunā semināra dalībniekiem uzsvēra E. Gavele. Vēstniece apliecināja Latvijas gatavību sniegt ieguldījumu ES un Armēnijas dialoga padziļināšanā, un aicināja Armēniju izmantot iespējas, ko tai sniedz ES Austrumu partnerības politika.

Seminārā klātesošos uzrunāja Latvijas Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos Juris Poikāns. "Austrumu partnerība ir vienota sadarbības platforma visām sešām partnervalstīm - Armēnijai, Azerbaidžānai, Baltkrievijai, Gruzijai, Moldovai un Ukrainai -, ņemot vērā katra partnera vēlmes un gatavību sadarboties ar ES," norādīja J. Poikāns. Viņš klātesošos informēja par 21. un 22. maijā plānotā Rīgas samita prioritātēm un aicināja Armēniju nodrošināt līdzdalību šajā sanāksmē visaugstākajā līmenī.

Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds akcentēja pilsoniskās sabiedrības lomu ES un Armēnijas sadarbības stiprināšanā. Dalība gaidāmajā  Austrumu partnerības Pilsoniskās sabiedrības konferencē Rīgā būs laba iespēja Armēnijas nevalstiskajām organizācijām un ekspertiem diskutēt par aktuālajiem izaicinājumiem un perspektīvām ES Austrumu kaimiņu reģionā, norādīja. A. Sprūds.

Latvijas vēstniecība Armēnijā semināru organizēja sadarbībā ar Erevānā bāzēto nevalstisko organizāciju "Globalizācijas un reģionālās sadarbības analītiskais centrs" (ACGRC). Informatīvajā seminārā piedalījās ES delegācijas Armēnijā vadītājs Traians Hristea (Traian Hristea), Armēnijas ārlietu ministra vietnieks Garens Nazarjans (Garen Nazarian), diplomātiskā korpusa pārstāvji, starptautiskie eksperti, ārpolitikas pētnieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji un studenti.

Latvijas prezidentūras pasākumu ietvaros Armēnijā atsevišķā sanāksmē vēstniece Elita Gavele iepazīstināja Armēnijas ārlietu ministru Edvardu Nalbandjanu (Edward Nalbandian) un Erevānā rezidējošos ES valstu vēstniekus ar Latvijas prezidentūras prioritātēm, īpaši akcentējot ES Austrumu partnerības izaicinājumus. Armēnijas ārlietu ministrs apsveica Latviju ar veiksmīgu prezidentūras uzsākšanu un novēlēja veiksmīgu tās norisi.

Vizītē Armēnijā J. Poikāns un E. Gavele tikās ar Armēnijas ārlietu ministra vietnieku G. Nazarjanu un apsprieda ES un Armēnijas attiecību jautājumus, dialoga perspektīvas, kā arī Latvijas un Armēnijas sadarbības aktualitātes.

Latvijas vēstniecība Gruzijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI