DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

20. janvārī: diskusija par Latvijas ārpolitiku, drošības un ārējās ekonomikas politiku

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Divas dienas pirms ikgadējām ārpolitikas debatēm Saeimā, 20. janvārī plkst. 11:00, Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) ar Friedrich Ebert Stiftung (FES) atbalstu organizē publisku diskusiju “Latvijas ārpolitika, drošības un ārējās ekonomikas politika 2014.-2015. gadā: izvērtējums un turpmākie virzieni”. Šajā pasākumā tiks prezentētas arī jaunās LĀI publikācijas Latvijas ārpolitikas un drošības politikas gadagrāmata 2015 un Baltijas valstu ekonomikas diplomātija”.

LĀI mērķis ir piedāvāt neatkarīgu vērtējumu par Latvijas ārpolitiku 2014. gadā, kā arī sniegt perspektīvu un rekomendācijas 2015. gadam. Diskusijā piedalīsies Kārlis Bukovskis, Diāna Potjomkina un Viljar Veebel, un to moderēs Andris Sprūds (visi no LĀI). Papildus komentārus par drošības jautājumiem sniegs Jānis Kažociņš (Ārlietu ministrija / Aizsardzības ministrija). Pasākumā uzrunu teiks arī Werner Rechmann (koordinators, FES). Diskusija notiks viesnīcā Astor Riga Hotel (Z. A. Meierovica bulv. 10).

LĀI ik gadus pārskata Latvijas ārpolitiku un drošības politiku, publicējot Latvijas ārpolitikas un drošības politikas gadagrāmatu. Gadagrāmatas mērķis ir veicināt izpratni par Latvijas politiku, kā arī iespējām un bažām 2015. gadā. Šoreiz īpaša uzmanība tiek pievērsta Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības padomē, kuras laikā viens no svarīgākajiem notikumiem ir Austrumu partnerības samits. Arī sadarbībai ar Centrālāziju ir liela nozīme prezidentūras laikā. Taču saspīlējums Ukrainas krīzes kontekstā paliek būtiska drošības problēma 2015. gadā.

Otrajā publikācijā, Baltijas valstu ekonomikas diplomātija, tiek pētītas ekonomikas interešu veicināšanas problēmas reģionā. Publisko institūciju un uzņēmumu nelielais izmērs un pieredzes trūkums ir galvenā problēma, kas ir jāatrisina, lai konkurētu ar vairāk attīstītām valstīm un reģioniem. Abas publikācijas bez maksas būs pieejamas prezentācijā un LĀI mājaslapā (arī tās sponsorēja FES).

Dalība pasākumā atvērta visiem interesentiem. Lūdzu, reģistrējieties caur e-reģistrācijas veidlapu http://ej.uz/arpolitika2015 vai rakstot uz liia@liia.lv. Reģistrējoties jūs piekrītat, ka pasākuma valoda ir angļu.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji ir aicināti apmeklēt pasākumu. Jūs varat sazināties ar projektu koordinatori Katrīnu Pētersoni (katrina.petersone@liia.lv, +371 2604 0721), lai saņemtu detalizētāku informāciju vai vienotos par intervijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI