DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2014
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsargi un skolu jaunieši apvienosies sportiskā piedzīvojumu nometnē «Visi kopā»

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 25. līdz 28. augustam Jelgavas novadā, Tīsu bāzē notiks nometne «Visi kopā». Nometnē piedalīsies jaunsargi un jaunieši no Elejas un Ozolnieku vidusskolām, Sesavas, Teteles un Garozas pamatskolām, Lielplatones sākumskolas un no Jelgavas novada Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra.

Šīs nometnes mērķis ir pilnveidot un nostiprināt bērnu un jauniešu pilsonisko pašapziņu, veicināt garīgo un fizisko attīstību, sniedzot iespēju skolēniem atklāt un attīstīt savus dotumus, lai viņi kļūtu par atbildīgiem un aktīviem sabiedrības pilsoņiem, pilnveidot zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un nestandarta situācijās, kā arī sekmēt biedriskumu, drošsirdību, patriotismu un pilsonisko integrāciju jauniešu vidū.

Pirmajā dienā dalībnieki iekārtosies nometnē, tiks sadalīti komandās un instruēti par drošību. Pēc nometnes atklāšanas ceremonijas sekos dažādas sacensības ― kāpšana pa «Tarzāna virvi», izveicības pārbaude, rāpjoties pa «zirnekļa tīklu», šaušana ar pneimatisko ieroci, ievainotā transportēšana nestuvēs, dalībniekiem esot gāzmaskās un bruņu vestēs, un triecienšautenes AK-4 izjaukšana un salikšana, kā arī citas aizraujošas aktivitātes. Dienas noslēgumā jauniešiem būs iespēja aplūkot artilērijas lādiņus, munīciju un klausīties privātās kolekcijas īpašnieka vēstures interesenta A. Zabeļina stāstījumu par munīciju, kā arī tikties ar bijušajiem jaunsargiem un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektoru kapteini S. Blūmu.

26. augustā tiks rīkotas dažādas sporta aktivitātes ― volejbols, metbols, volejbols ar baloniem, kas piepildīti ar ūdeni, šautriņu mešana, šaušana ar pneimatisko ieroci, orientēšanās apvidū ar kompasu un karti, alpīnisma uzdevumi un dažādi citi komandas saliedētības pārbaudījumi. Vakarā pie nometnes dalībniekiem ieradīsies aizsardzības ministrs R. Vējonis, kā arī Zemessardzes 52. kājnieku bataljona pārstāvji ar ieroču un ekipējuma prezentāciju. Pēc tam sekos brīvdabas kinoizrāde meža vidū, savukārt naktī notiks orientēšanās sacensības ― trasē būs jāatrod kontrolpunkti un tajos jāizpilda noteikts uzdevums, piemēram, ugunskura iekuršana uz laiku, triecienšautenes AK-4 izjaukšana un salikšana nakts apstākļos, ūdens šķērsošana, ievainotā transportēšana pa kalnainu apvidu un tamlīdzīgi.

27. augustā turpināsies sporta disciplīnas ― šķēršļu joslas pārvarēšana: šaušana, granātas mešana mērķī, ievainotā transportēšana šķēršļotā apvidū, «ķirzakas pastaiga», līdzsvara baļķis, klinšu siena un citi pārbaudījumi. Dienas noslēgumā jaunieši pie ugunskura tiksies ar bijušajiem jaunsargiem, lai dalītos pieredzē.

Nometnes noslēguma dienā dalībnieki dosies pārgājienā, kura maršruts vedīs pa vietām, kur ir dažādi vēsturiski objekti, Latvijas dižkoki, briežu dārzs. Šī pārgājiena laikā tiks stāstīts par vēsturiskiem notikumiem šajās vietās.

Nometni organizē Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs sadarbībā ar Jelgavas un Ozolnieku novadu pašvaldībām par LR Ministru kabineta piešķirto papildu finansējumu Aizsardzības ministrijai nometņu organizēšanai sociālā riska pusaudžiem, lai radītu jaunas alternatīvas saturīga brīvā laika pavadīšanai, tādā veidā ierobežojot jauno psihoaktīvo vielu lietošanas straujo pieaugumu.

Par piešķirto papildu finansējumu ― 25 028 eiro ― nometnes notikušas jau Burtnieku, Siguldas un Sējas novadā, kā arī trīs nometnes Gulbenes novadā sadarbībā ar Jaungulbenes profesionālo vidusskolu (tika iesaistīt bērni  no 7 novadiem). Plānots, ka šogad nometnes vēl notiks sadarbībā ar Inčukalna domi (24.08. ― 28.08.) un Lielplatonē (25.08. — 28.08.), kā arī sadarbībā ar Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu skolēnu rudens brīvlaikā, savukārt oktobrī  ― sadarbībā ar Rēzeknes novadu Nautrēnu pagastā.

Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
Jaunsardzes departamenta
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI