DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Daugavpilī notiks «Jaunie Rīgas sargi» fināla spēle

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
9. decembrī Daugavpils cietoksnī norisināsies šī gada pēdējā piedzīvojumu un izaicinājumu spēle skolu jaunatnei «Jaunie Rīgas sargi». Uz to ieradīsies skolēni no Daugavpils pilsētas izglītības iestādēm ― 6. vidusskolas, 9. vidusskolas, 10. vidusskolas, 12. vidusskolas, 16. vidusskolas, Centra vidusskolas, Saskaņas pamatskolas, Valsts ģimnāzijas, J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas ―, kā arī skolēni no Rīgas 64. vidusskolas, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas, Vecpiebalgas vidusskolas. Jaunieši visas dienas garumā sacentīsies par ātrākās, spēcīgākās un saliedētākās komandas titulu.

Pasākuma svinīga atklāšana notiks pulksten 9.30 Daugavpils cietoksnī. Klātesošos sveiks Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis un Jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta 2. novada nodaļas vadītājs Juris Lelis.

Kā iepriekš ziņots, šogad spēle norisinās astoņās vietās. Spēles jau notikušas Trikātā, Dobelē, Jelgavā, Rēzeknē, Talsos, Valmierā un Siguldas novada Mores pagastā, noslēdzošā spēle būs 9. decembrī Daugavpilī.

Spēle «Jaunie Rīgas sargi» atraktīvā veidā popularizē Jaunsardzes kustību un Nacionālos bruņotos spēkus (NBS) pusaudžu un jauniešu vidū. Tās virsuzdevums ir veidot patriotisku, pilsoniski apzinīgu un Latvijas vēsturi zinošu jauno paaudzi, kas orientējas valsts aizsardzības, drošības politikas un starptautiskajos jautājumos, prot komunicēt un strādāt komandā, kā arī darboties āra dzīves apstākļos.

Spēli vada atvaļinātais Nacionālo bruņoto spēku virsseržants, starptautisko operāciju dalībnieks, kaskadieris, militārais konsultants un aktieris Ziedonis Ločmelis.

Spēli organizē Jaunsardzes un informācijas centrs sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, NBS un iesaistītajām pašvaldībām.

Vineta Žilinska,
Jaunsardzes un informācijas centra
Plānošanas un organizācijas departamenta
Plānošanas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI