DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Āfrikas dienas priekšvakarā Ārlietu ministrijā notiks tai dienai veltīts forums

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. maijā Latvijas ārlietu minsitrs Edgars Rinkēvičs Ārlietu ministrijā atklās Āfrikas forumu. To gatavojoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015. gada pirmajā pusē, organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu un starptautisko sabiedrisko organizāciju Global Fairness Initiative. Tā laikā paredzētas diskusijas par aktuālo situāciju Āfrikas kontinentā, vēršot uzmanību labas pārvaldības un attīstības jautājumiem. Tuvojoties ikgadējai Āfrikas dienai 25. maijā, ir būtiski veicināt diskusijas par kontinenta izaicinājumiem, īpaši ņemot vērā tā straujo ekonomisko izaugsmi, kas mijas ar risināmajiem jautājumiem, gan valstu demokratizācijas, gan drošības jomās, gan arī ar straujo iedzīvotāju skaita pieaugumu. Foruma laikā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāra īpašais sūtnis Gvinejā – Bisavā, Nobela miera prēmijas laureāts Hosē Ramoss Horta (Jose Ramos-Horta), kā arī Eiropas Komisijas attīstības sadarbības komisārs Andris Piebalgs uzstāsies ar uzrunām, kurās tiks aktualizēti Āfrikas kontinenta valstu izaicinājumi attīstībai, kā arī piedāvāti konkrēti priekšlikumi sadarbības veicināšanai.

Forums strukturēts divos paneļos:

1. Dažādība Āfrikas kontinenta izaugsmē un sadarbības iespējas:

Panelī paredzētas prezentācijas un diskusijas par Āfrikas kontinenta valstu atšķirīgajiem attīstības tempiem, kā arī tām jomām, kurām starptautiskajai sabiedrībai ir nepieciešams pievērst īpašu uzmanību, lai veicinātu kontinenta ilgtspējīgu izaugsmi. Paneļa dalībnieki: Eiropas Ārējā darbības dienesta Āfrikas reģiona direktors Niks Vestkots (Nick Westcott); Eiropas Ārējā darbības dienesta Rietumu, Centrālāfrikas un Sāhelas reģiona direktors-koordinators Pēteris Ustubs; Pasaules Ekonomikas foruma, Globālās partnerības pārtikas drošībai direktors Arns Kārtridžs (Arne Cartridge); ANO Tūkstošgades projekta, Ekonomikas attīstības un nabadzības novēršanas rīcības komitejas loceklis profesors Ričards Frīmens (Richard Freeman).

2. Pārvaldība un attīstība:

Panelī notiks bijušo valstu vadītāju diskusija par Āfrikas kontinenta līdzšinējo attīstību, vēršot uzmanību izaicinājumiem, kas saistās ar to iekšpolitisko stabilitāti, drošību, ekonomisko un humāno situāciju. Paneļa dalībnieki: bijušais Austrumtimoras prezidents, ANO ģenerālsekretāra īpašais sūtnis Gvinejā – Bisavā, Madrides kluba biedrs, Nobela miera prēmijas laureāts Hosē Ramoss Horta; bijusī Latvijas prezidente, Madrides kluba prezidente Dr. Vaira Vīķe-Freiberga; bijušais Slovēnijas prezidents, Madrides kluba biedrs Danilo Turks (Danilo Türk); Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs, starptautiskās sabiedriskās organizācijas Global Fairness Initiative mecenāts Boriss Teterevs (Boriss Teterev).

Forumu kā īpašie viesi apmeklēs Etiopijas valsts ministrs Berhane Gebre-Kristosa (Berhane Gebre-Christos) un Nigērijas Ārlietu ministrijas pastāvīgais sekretārs Dr. Martins I. Uhomoibhi (Martin I. Uhomoibhi).

Pasākuma programma

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI