DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Signe Bāliņa trešo reizi ievēlēta par LIKTA prezidenti

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Par Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidenti ievēlēta Signe Bāliņa. Prezidenta vēlēšanas notika gadskārtējā LIKTA kopsapulcē piektdien, 22.martā.

Signe Bāliņa LIKTA prezidentes amatā ievēlēta jau trešo reizi un pienākumus pildīs līdz 2015.gadam. Savukārt LIKTA valdē nākamos divus gadus darbosies Signe Bāliņa, Jānis Bergs (FMS Group), Eva Butāne (RIX Technologies), Juris Gulbis (Lattelecom), Mikus Ozols (Telia Latvija), Uldis Semeiks (Datakom), Māra Jākobsone (LIKTA individuālā biedre) un Armands Magone (LIKTA individuālais biedrs).

LIKTA kopsapulcē tika prezentēts un apstiprināts LIKTA valdes ziņojums par paveikto un revīzijas komisijas ziņojums, kā arī noteiktas turpmākās prioritātes asociācijas darbam.

Viens no galvenajiem uzdevumiem ir LIKTA izstrādātās hartas īstenošana un tajā noteikto mērķu realizēšana, lai veicinātu informācijas sabiedrību Latvijā un attīstītu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozari. LIKTA harta ir stratēģiska IKT attīstības vīzija turpmākajiem 5 gadiem, ko LIKTA kopā ar partneriem izstrādāja 2012.gadā, apzinoties IKT lielo nozīmi valsts attīstībā. LIKTA harta paredz sešus prioritāros virzienus, kuros strādāt: informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā izglītoti un ar e-vides infrastruktūru aprīkoti iedzīvotāji, moderna e-pārvalde, uz informācijas un komunikācijas tehnoloģijām balstīta konkurētspējīga uzņēmējdarbības vide, aktīva labklājība un ērti pieejams kultūras mantojums.

Ņemot vērā aizvien pieaugošo IKT speciālistu trūkumu, īpašs uzsvars tiks vērsts uz  jauno talantu piesaisti nozarei. Tas paredz darbu pie matemātikas un  programmēšanas apguves veicināšanas skolās, kā arī skolēnu un jauniešu informēšanu par plašajām karjeras iespējām IKT nozarē.

Lai veicinātu to, ka elektroniskās iespējas, kas pieejamas mūsdienās, tiek izmantotas aizvien plašāk, LIKTA turpinās aktīvu darbu pie e-prasmju veicināšanas. Īpaši nozīmīga loma IKT sniegto iespēju izmantošanai ir uzņēmēju vidū, jo ekonomiskā izaugsme valstī nav iespējama bez uzņēmēju konkurētspējas. Tādēļ aktīvs darbs tiks vērts uz uzņēmēju, īpaši mazo un mikro uzņēmumu, IKT prasmju apmācību. Tiks attīstīta arī sadarbība un aktivitātes E-prasmju partnerības memoranda ietvaros, ko parakstījuši LIKTA, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas atvērto tehnoloģu asociācija un Latvijas interneta asociācija.

Būtisks nosacījums IKT attīstībai ir pārobežu sadarbība. Tās veicināšanas nolūkā svarīgi būs Eiropas nozīmes pasākumi: Rīga –  Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 un Latvijas prezidentūra ES 2015. gadā, kā arī dalība WSIS (World Summit on the Information Society), CEPIS, ECDL-F un  Telecentre Europe.

Par LIKTA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) – profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998. gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari − elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 200 biedrus − nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas. Plašāka informācija: www.likta.lv.

Papildu informācijai:
LIKTA birojs, tel. 67311821, e-pasts: office@likta.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI