DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

LIKTA: Latvijas ES Padomes prezidentūras laikā aktulizēs jautājumus par IKT un informācijas sabiedrības prioritātēm

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2015.gadā Latvija būs Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts. Viens no jautājumiem, kas Latvijas prezidentūras laikā ir īpaši jāakcentē – tā ir informācijas sabiedrības attīstība un IKT nozīme un loma valstu ekonomiskajā izaugsmē un konkurētspējā. Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts vakar, 25.aprīlī, parakstīja vienošanos par sadarbību, gatavojoties un ieviešot Latvijas prezidentūru.

Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas kļūst aizvien nozīmīgākas ikvienas nozares darbā. Tehnoloģiju nozīmība atzīmēta arī Digitālajā Programmā Eiropai, tādējādi IKT attīstība ir būtiska visām ES valstīm, raugoties gan no katras valsts ekonomiskās attīstības un konkurētspējas viedokļa, gan vienota digitālā tirgus attīstības ES mērogā.

Starp LIKTA un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu vakar parakstītais protokols paredz sadarbību kopīgu projektu un aktivitāšu organizēšanā Latvijas ES Padomes prezidentūras laikā. LIKTA jau iepriekš pārrunājusi ar sekretariātu vairāku IKT attīstības jautājumu iekļaušanu prezidentūras darba programmā un kopīgu aktivitāšu īstenošanu. Prioritāro jautājumu lokā IKT un informācijas sabiedrības jomā ir vienotas digitālās telpas attīstība ES, datu saglabāšana digitālajā vidē (digital data preservation) t.sk. kultūras mantojums e-vidē, platjoslas infrastruktūra, e-pārvaldes un e-pakalpojumu jautājumi, sadarbība latviešu un citu mazo valodu pilnvērtīgai attīstībai e-vidē, kā arī IKT izglītība un e-prasmes, īpaši uzsverot MVU un to kompetenci pielietot jaunākās tehnoloģijas biznesa vidē.

LIKTA ierosinājusi Latvijas prezidentūras laikā rīkot arī vairākus ES mēroga pasākumus. 2015.gadā Rīgā varētu rīkot vienu no svarīgākajiem ES mēroga IKT jomas ikgadējiem pasākumiem Digital Agenda Assembly 2015, kas vienkopus pulcē nozares politikas ekspertus no dažādām ES valstīm, lai diskutētu par Digitālās Programmas Eiropai ieviešanas gaitu un IKT nozares kopējo attīstību ES. Savukārt plašākas sabiedrības iesaistei plānots rīkot E-prasmju nedēļu 2015, lai veicinātu tehnoloģiju izmantoto iespēju apguvi, un IKT Karjeras dienas 2015 ar mērķi sekmēt jauniešu piesaisti IKT jomai.

Protokola "Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta un nevalstisko organizāciju vienošanās par sadarbību Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē jautājumos" mērķis ir veicināt informācijas apmaiņu un nevalstisko organizāciju līdzdalību Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretaritāta kompetencē esošajos jautājumos, koordinēt komunikāciju ar sabiedrību par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē un kopīgi īstenot projektus un aktivitātes prezidentūras laikā.

Latvijas prezidentūras laiks būs nozīmīgs posms nozares ilgtermiņa attīstībā. Konkurētspējīga uzņēmējdarbība, moderna valsts pārvalde Latvijā un tehnoloģiju izmantošanas veicināšana ir mērķi, kas iekļauti arī LIKTA hartā – IKT nozares iniciatīvā, kas izstrādāta 2012.gadā un nosaka sešus prioritāros virzienus, kuros strādāt turpmākos 5 gadus: informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā izglītoti un ar e-vides infrastruktūru aprīkoti iedzīvotāji, moderna e-pārvalde, uz informācijas un komunikācijas tehnoloģijām balstīta konkurētspējīga uzņēmējdarbības vide, aktīva labklājība un ērti pieejams kultūras mantojums. LIKTA iniciatīvai atbalstu izteikušas vairāk nekā 20 organizācijas, vadošās augstskolas, nozares uzņēmumi un valsts iestādes.

Par LIKTA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) – profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998. gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari − elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 200 biedrus − nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas. Plašāka informācija: www.likta.lv.

Papildu informācijai:
LIKTA birojs, tel. 67311821, e-pasts: office@likta.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI