DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2011
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Valsts prezidents ar LĀB pārrunā veselības aprūpes nozares problēmjautājumus

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 20.oktobrī, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pārstāvjiem un pārrunāja veselības aprūpes nozares šī brīža būtiskākos jautājumus, kuri skar nozares finansējumu, ārstniecības personu sagatavošanas problemātiku, ārstu izglītības harmonizācijas, mobilitātes un arī ārstu novecošanas tendences.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka veselības aprūpes nozares vadības līdzšinējā politikā bijuši arī nepamatoti lēmumi, kas šobrīd izpaužas kā sekas nepārdomātām investīcijām iekārtās un būvēs, atstājot novārtā medicīnas personāla atalgojuma jautājumus. Šis faktors savukārt pastiprina gados jaunu ārstu aizbraukšanu no valsts, kam sekas ir ārstu novecošana.

Valsts prezidents aicināja LĀB būt aktīvai nozares interešu paudējai un sadarbībā ar jauno nozares ministru aizstāvēt savas intereses, vienlaikus paužot savu viedokli arī Valsts prezidentam, lai kopīgi panāktu labāko risinājumu gan pacientiem, gan nozarei.

Tikšanās reizē ar Valsts prezidentu piedalījās LĀB viceprezidents Māris Pļaviņš, valdes locekļi Jānis Vētra, Gunta Ancāne, Gaida Krūmiņa un LĀB žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenā redaktore Kamena Kaidaka.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI