DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2011
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis: Baltija nedrīkst zaudēt nozīmīgas investīcijas un iespēju integrēties Eiropas transporta tīklā

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, vērtējot ES transporta komisāra Sīma Kallasa teikto intervijā laikrakstam „Latvijas Avīze”, atbalsta transporta komisāra viedokli par nepieciešamību attīstīt Ziemeļu un Dienvidu savienojumu. Ministrs atkārtoti atgādina, ka ,,Rail Baltica” ir Eiropas mēroga projekts – tas ir iekļauts Valdības rīcības plānā, Baltijas valstu sadarbības darba kārtībā un ir viena no Baltijas ministru padomes sadarbības prioritātēm 2011.gadā, tāpēc Latvijas rīcībai jābūt noteiktai un tā nedrīkst kļūt par vājāko posmu savas nenoteiktības dēļ.

24.martā starptautiskajā konferencē "Rail Baltica attīstība un biznesa iespējas" Latvijai tika veltīta kritika par projekta īstenošanas lēno gaitu. Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis, piedaloties šajā konferencē, norādīja uz projekta nozīmīgumu Baltijas valstu telpas atdzīvināšanai un izaugsmei kā cilvēku starpā, tā arī veicinot ekonomisko apriti. Pēc minētās konferences ārlietu ministrs nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, uzsverot nepieciešamību mērķtiecīgi virzīt projektu, tādējādi sekmējot Eiropas Savienības līdzfinansējuma pieejamību. Pretējā gadījumā investīcijas var tikt zaudētas.

Saistībā ar nepieciešamību ,,Rail Baltica" projekta īstenošanai piešķirt valsts budžeta līdzfinansējumu, valdība 29.martā nolēma, ka Satiksmes ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju jāsagatavo detalizēta informācija un turpmākās rīcības plāns. Satiksmes ministrijai ir uzdots jautājumu par nepieciešamo valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu minētā projekta īstenošanai iesniegt izskatīšanai 26.aprīļa Ministru kabineta sēdē.

Ar cieņu
Preses un informācijas nodaļa: (371) 67016 272. Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts:
media@mfa.gov.lv
Mājaslapa: www.am.gov.lv
Fotogrāfijas: flickr.com
Twitter: http://twitter.com/arlietas

Labs saturs
saistītie raksti
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI