E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5337
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu var noslēgt dažādi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2014
Andris

Labdien! Mūsu mājas iedzīvotāji plāno slēgt dzīvojamās mājas pārvaldīšanas (pilnvarojuma līgumu) ar apsaimniekotāju. Šajā gadījumā, kā līgumā pareizi jānorāda, vai līgums tiek slēgts starp mājas īpašniekiem un apsaimniekotāju vai jānorāda, ka līgums tiek slēgts starp katru konkrētu īpašnieku, norādot šī īpašnieka vārdu, uzvārdu un starp mājas pārvaldnieku? Un otrs jautājums – pie kā konkrēti glabājas līguma oriģināli pēc likuma? Ar cieņu un atbildi gaidot.

A
atbild:
22. oktobrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jums noderīga informācija atrodama LV portālā rakstā „Kā dzīvokļu īpašniekiem pārņemt māju savā valdījumā”.
Uzzināt par pārvaldījuma līguma noslēgšanu, kā arī aplūkot līguma paraugu varat, piemēram, Liepājas domes interneta vietnē http://www.liepaja.lv/page/1665

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš sniedz šādu skaidrojumu: „Pārvaldīšanas līgumu var noslēgt dažādos veidos. Dzīvokļu īpašnieki var vienoties, ka līguma vienā pusē ir iekļauts, piemēram, visu simt dzīvokļu īpašnieku saraksts un otrā – pārvaldnieks. Līgumu šādi noslēgt būs diezgan sarežģīti, jo būs grūti iegūt noteikto daudzumu parakstu. Tomēr, ja iegūts 51 dzīvokļa īpašnieka paraksts, tad līgums būs spēkā.

 Var darīt citādi: kopsapulce nolemj apstiprināt līguma projektu un pilnvarot noteiktus dzīvokļu īpašnieku pārstāvjus (trīs vai piecus) līgumu apstiprināt. Vēl kopsapulce var nolemt šādu līgumu noslēgt, bet sagatavot individuālus līgumus katram dzīvokļa īpašniekam ar pārvaldnieku. Ja 51% dzīvokļu īpašnieku šo līgumu ir parakstījis, tad arī tas likumīgi būs spēkā.
Ja līgumu noslēdz trīs pilnvarotās personas, tad viens dokumenta eksemplārs glabājas pie pārvaldnieka, pārējie – pie pilnvarotajām personām un vēl viens eksemplārs drošības pēc glabājas pie kāda no pilnsapulces dalībniekiem. Līgumā tas viss arī tiek reglamentēts.

Ja līgumu slēdz ar katru dzīvokļa īpašnieku individuāli, tad arī līgumi glabājas attiecīgi pie pārvaldnieka un līgumu parakstījušajām personām.

Ja līgumā iekļauti visi dzīvokļu īpašnieki, tad līgumā jāiekļauj īpašs nosacījums – pie kuriem no dzīvokļu īpašniekiem līguma eksemplāri glabājas.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas