SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
14. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Drošība
8
8

Jaunizveidotajā paaugstinātas bīstamības objektu sarakstā iekļauti 432 objekti

Stājas spēkā 14.09.2018.
Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Leiniša, LETA

Piektdien, 14. septembrī stājas spēkā Ministru kabineta noteikumi, kuros sniegts paaugstinātas bīstamības objektu saraksts. Tajā var iepazīties ar attiecīgās kategorijas objekta nosaukumu, kontaktinformāciju, darbības raksturojumu, klasificējošo kritēriju un bīstamās vielas daudzumu tonnās.

Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 568 “Paaugstinātas bīstamības objektu saraksts” izstrādāti, ņemot vērā Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likuma 8. panta otrās daļas 3. punktā izteikto deleģējumu. Proti, MK jāreglamentē paaugstinātas bīstamības objektu apzināšanas, noteikšanas, civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas plānošanas un īstenošanas kārtība un jāapstiprina paaugstinātas bīstamības objektu saraksts.

Valdība 2017. gada septembrī pieņēma MK noteikumus Nr. 563 “Paaugstinātas bīstamības objektu apzināšanas un noteikšanas, kā arī civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas plānošanas īstenošanas kārtība”, kas paredz paaugstinātas bīstamības objektu iedalījumu A, B un C kategorijā.

Savukārt saskaņā ar iepriekš minētajiem noteikumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nosūtīja pieprasījumu iestādēm, kā arī juridiskām personām informēt dienestu par paaugstinātas bīstamības objektiem. Paaugstinātas bīstamības objektu sarakstu (MK noteikumu Nr. 568 1. pielikums) sagatavoja, balstoties uz iesniegto informāciju.

Sarakstā ir iekļauti 432 objekti, kuru vidū pārsvarā ir degvielas uzpildes stacijas, naftas produktu bāzes, minerālmēslu ražotnes, kā arī dzelzceļa termināļi. Jauno noteikumu anotācijā norādīts, ka paaugstinātas bīstamības objektu sarakstā iekļaujamā informācija jāaktualizē katru gadu. Vienlaikus paaugstinātas bīstamības objekta īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir jāizstrādā, jāsaskaņo ar VUGD un jāapstiprina paaugstinātas bīstamības objekta civilās aizsardzības plāns.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI