NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
08. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Labklājība
2
2

Informācija par valsts pakalpojumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem vienuviet

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija.lv vizuālis.

Atbalstot Ukrainas civiliedzīvotājus, kuri patvērumu meklē Latvijā, valsts pārvaldes pakalpojumu portālā Latvija.lv izveidots informatīvs materiāls latviešu, ukraiņu, krievu un angļu valodā – “Pakalpojumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”. Materiālā vienkopus iespējams atrast informāciju par to, kā un kādus primāros valsts pakalpojumus var saņemt bēgļi no Ukrainas, lai iespējami ātrāk sakārtotu sadzīves jautājumus Latvijā.

Portālā Latvija.lv, sadaļā “Pakalpojumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”, apkopota būtiskākā informācija par:

Klātienē valsts un pašvaldību pakalpojumus var saņemt 138 Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros (VPVKAC). Klientu centros Ukrainas civiliedzīvotājiem iespējams saņemt atbalstu vīzu un uzturēšanās atļauju pieteikšanai, kā arī centros tiek veikta fizisko personu reģistrēšana. Tāpat centros tiek sniegtas konsultācijas un palīdzēts elektroniski pieteikt e-pakalpojumus. Centros ir pieejams brīvpieejas dators, internets un konsultants, ja tas nepieciešams valsts pārvaldes pakalpojumu pieteikšanai. Patlaban VPVKAC darbojas 35 pašvaldībās, kopumā 138 vietāsVPVKAC adrešu saraksts un kontaktinformācija.

Pakalpojumu saņemšanu nodrošina Ukrainā vai citā valstī izsniegts personu apliecinošs dokuments vai Latvijā izsniegta ilgtermiņa vīza. Ja Ukrainā izsniegtā dokumenta derīguma termiņš ir beidzies, Latvijā tas ir uzskatāms par derīgu līdz 2023. gada 28. februārim. Savukārt cilvēkam, kuram nav derīga personu apliecinoša dokumenta, jāiegūst uzturēšanās atļauja (kā to iegūt, lasāms šeit).

Uzturēšanās atļauju iespējams izmantot arī pakalpojumu pieteikšanai elektroniski, jo tajā ir iekļauts elektroniskais paraksts, kuru var izmantot gan autorizācijai iestāžu mājaslapās, gan elektroniskai dokumentu parakstīšanai. Latvijā elektroniskais paraksts ir pieejams vairākos veidos – eParaksts eID kartē vai mobilajā lietotnē eParaksts mobile. Ar šiem rīkiem iespējams izveidot e-adresi iedzīvotāja pastkastīti portālā Latvija.lv, kas ļauj sazināties ar valsts un pašvaldību iestādēm, t. sk. pieteikt pakalpojumus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI