NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
03. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Veselība
4
4

"Mājas. Ziepes. Divi metri" – sargāsim sevi un citus!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) uzsāk kampaņu “Mājas. Ziepes. Divi metri”. Tās mērķis ir informēt iedzīvotājus par koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 profilaksi un piesardzības pasākumiem, kas jāievēro, lai izvairītos no infekcijas izplatīšanās.

Ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 var inficēties, tieši kontaktējoties ar saslimušu personu, kura runājot, šķaudot vai klepojot izdala infekciju, vai netieša kontakta ceļā, pieskaroties virsmām un priekšmetiem, kas piesārņoti ar elpceļu izdalījumiem, informē SPKC.

Tādēļ vadošie speciālisti iesaka šādus galvenos piesardzības pasākumus:

  1. palikt mājās, ja tas ir iespējams, strādāt attālināti un atturēties no publisku vietu apmeklēšanas vispār vai darīt to tikai ārkārtējas nepieciešamības gadījumā;
  2. mazgāt rokas ar ziepēm un darīt to bieži, rūpīgi, vismaz 20 sekundes. Īpaši svarīgi ir rokas mazgāt, atgriežoties mājās pēc sabiedrisku vietu apmeklēšanas, pēc šķaudīšanas un klepošanas, pēc kontakta ar slimniekiem vai viņu apkārtējo vidi, pēc tualetes apmeklēšanas, pirms ēšanas un citos gadījumos;
  3. ja tomēr nākas doties ārpus mājas, vienmēr ievērot divu metru distanci no citiem cilvēkiem jeb sociālo distancēšanos.

Šo vienkāršo piesardzības pasākumu ievērošana un paradumu maiņa ir būtisks solis, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību!

Zvanot uz telefona numuru 67387661, iedzīvotāji var saņemt SPKC speciālistu atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19, karantīnu, pašizolāciju, kā arī uzzināt, kur meklēt vairāk informācijas par konkrēto tēmu.

 

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI