NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
24. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Izveidots diennakts tālrunis 8345 jautājumiem par Covid-19

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla infografika

Lai sniegtu atbildes uz dažādiem iedzīvotāju jautājumiem saistībā ar Covid-19 un tā dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, sadarbībā ar uzņēmumu “Tet” ir izveidots vienots bezmaksas informatīvais diennakts tālrunis 8345, informē Valsts kanceleja.

Vienotā tālruņa galvenais uzdevums ir palīdzēt iedzīvotājiem labāk orientēties informācijā, kas saistīta ar Covid-19, un palīdzēt saprast, kurā iestādē vērsties pēc palīdzības.

Jautājumi tiks pieņemti gan latviešu, gan krievu valodā; galvenais nosacījums – zvanītājam jāatrodas Latvijas teritorijā.

Iedzīvotāji, kuri atrodas ārzemēs, neskaidros jautājumus aicināti risināt, zvanot Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam pa tālruni +371 26337711 vai rakstot e-pastu uz palidziba@mfa.gov.lv.

Atbildēs uz biežāk uzdotajiem jautājumiem

Īpaši sagatavoti operatori, kurus būs iespējams sazvanīt pa bezmaksas tālruni 8345, sniegs atbildes uz iedzīvotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem. Ja iedzīvotāja uzdotais jautājums būs ārpus biežāk uzdoto jautājumu loka vai arī iedzīvotājam vajadzēs detalizētāku informāciju, operators zvanītāju savienos ar atbildīgās institūcijas kontakttālruni (izņemot operatīvo dienestu tālruņus 110, 113 un numuru 8303, pa kuru pacienti ar SPKC noteiktajiem saslimšanas simptomiem var pieteikt analīzes, – uz šiem numuriem, tāpat kā līdz šim, iedzīvotājam joprojām jāzvana pašam).  

Informācija par tiesību aktiem, kas saistīti ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu, apkopota portālā www.likumi.lv.

Informācija par valdības lēmumiem, kā arī personu tiesībām un pienākumiem ārkārtējā situācijā tiek apkopota arī LV portāla sadaļā “Covid-19”.

Iedzīvotāji varēs sazināties ar valsts iestādēm, arī zvanot tieši uz attiecīgo iestāžu tālruņa numuriem

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI