NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
13. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Latvijai 100
6
6

Klajā nākusi unikāla grāmata par Latvijas valsts izveides pirmajiem gadiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Ministru prezidents Māris Kučinskis.

FOTO: Valsts kanceleja

12. septembrī norisinājās grāmatas “1920.–1925. gads Latvijas Republikas Ministru kabineta sēžu protokolos, notikumos, atmiņās” 1. sējuma “1920.–1922. gads” atvēršanas svētki. Ap 1600 vērtīgā izdevuma par valsts izveides pirmajiem gadiem eksemplāru nonāks skolās un bibliotēkās.

Grāmatā pirmo reizi apkopotā veidā publicēti Latvijas valdības sēžu protokoli, kas tapuši laikā no 1920. gada 14. jūnija, kad darbību sāka pirmais Satversmes sapulces apstiprinātais Ministru kabinets Kārļa Ulmaņa vadībā, līdz 1922. gada 18. jūlijam, kad notika Zigfrīda A. Meierovica vadītās valdības pēdējā sēde. Vairāk nekā 800 lappuses biezajā sējumā bez valdības sēžu protokoliem publicēti arī dažādi dokumenti, atmiņas, fotogrāfijas, valdības locekļu biogrāfijas, priekšmetu attēli, preses ziņas un citi materiāli, kas ilustrē valdības pieņemtos lēmumus un raksturo laikmetu un vēsturisko situāciju, kurā valdībai bija jāstrādā un jāpieņem lēmumi.

Grāmata tapusi tās idejas autora un projekta virzītāja – Valsts kancelejas – vadībā un sadarbībā ar Latvijas Kara muzeju, Latvijas Nacionālo arhīvu, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Rakstniecības un mūzikas muzeju, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju, kā arī VSIA “Latvijas Vēstnesis”. Grāmatas veidošanai finansiālu atbalstu sniedza akciju sabiedrības “Latvenergo” un “Latvijas valsts meži”.

Šis izdevums, kuru plānots izdot trijos sējumos, ir turpinājums pirms pieciem gadiem iznākušajai grāmatai “1918.–1920. gads Latvijas Republikas Pagaidu valdības sēžu protokolos, notikumos, atmiņās”. Abas grāmatas par izdevniecības cenām iespējams iegādāties “Latvijas Vēstneša” apgāda e-veikalā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI