NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
19. decembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
11
11

LV portāls un Likumi.lv piedāvā informāciju par izmaiņām no 2015.gada 1.janvāra

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1.janvārī stāsies spēkā vismaz 75 tiesību akti (atbilstoši oficiālajām publikācijām līdz 19.12.2014.) Vienkopus ar šo sarakstu var iepazīties valsts vietnē Likumi.lv, savukārt LV portālā „Par likumu un valsti” jau šobrīd tiek apkopoti noderīgi skaidrojumi par tiesiskā regulējuma jaunievedumiem.

Šis gads iesākās īpaši, jo 2014.gada 1.janvārī stājās spēkā rekordliels tiesību aktu (t.sk. grozījumu) skaits – 1087, kas bija teju desmitreiz vairāk nekā iepriekšējo gadu pirmajās dienās. Taču 2015.gads iesāksies salīdzinoši līdzīgi pirms eiro laikmetam.

Kur vienkopus aplūkot visus 1.janvāra likumu jaunumus?

1.janvārī stāsies spēkā vairāki desmiti tiesību aktu (t.sk. grozījumu) - likumi, Ministru kabineta noteikumi, pašvaldību saistošie noteikumi u.c., liecina šobrīd izsludinātās oficiālās publikācijas.

Aktuālais saraksts pieejams Latvijas Republikas tiesību aktu vietnē Likumi.lv, izvēloties sadaļu >  Jaunākie > Stājas spēkā> 01.01.2015

Oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" iznāks līdz gada nogalei, publicējot pēdējos šā gada tiesību aktus un oficiālos paziņojumus. Tātad līdz 31.decembrim saraksts var vēl tikt papildināts. 2015.gadā pirmais oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" numurs iznāks 5.janvārī.

Kad varēs lietot likumus ar jaunajām izmaiņām?

Vietne Likumi.lv iedzīvotājiem piedāvā sistematizētus tiesību aktus, un tie pieejami brīvi un bez maksas. Jaunākā informācija par izmaiņām laikus ir iekļauta tiesību aktu aktuālajā redakcijā.

Tādēļ arī 2015.gada 1.janvārī visi likumi vietnē Likumi.lv būs pieejami aktuālajā redakcijā, t.i., ar iekļautām izmaiņām.

Ar jau publicētajām izmaiņām var iepazīties šobrīd. Tiesību aktam ir "nākotnes redakcija", ja ir izsludināti grozījumi tiesību aktā, kas vēl nav stājušies spēkā.

Kur pieejami skaidrojumi par šīm pārmaiņām?

LV portāls "Par likumu un valsti", kas iedzīvotājiem piedāvā skaidrojumus, likumus praksē un e-konsultācijas, turpina iepriekšējos gados iedibināto tradīciju.

Arī šā gada nogalē LV portāls piedāvā skaidrojošo publikāciju sēriju par jaunajiem tiesību aktiem vai to izmaiņām, ko apvieno temats "Spēkā no 2015.gada".

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI