NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. septembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
6
6

Vietnē Likumi.lv ieviestas papildu iespējas dokumentu drukāšanā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunievedums piedāvā vairākas noderīgas iespējas izvēlētā dokumenta drukāšanai, it īpaši autorizētiem lietotājiem.

Ne vienmēr pietiek ar datora ekrānā redzamo, strādājot ar tiesību aktiem, praksē ir bieži nepieciešamas likumu vai to atsevišķu pantu izdrukas. Atsaucoties uz lietotāju ierosinājumiem, valsts vietne Likumi.lv lietotājiem piedāvā jaunas iespējas darbam ar tiesību aktu izdrukām. Jauninājumi - iespēja dokumentu izdrukāt ar satura rādītāju un, ja ir nepieciešamība, pamattekstu arī ar lielāka izmēra burtiem.

Paplašinot  drukāšanas iespējas gan visa dokumenta, gan arī pantu līmenī, ir ieviesta jauna funkcionalitāte, ko Likumi.lv īpaši aicina izmantot reģistrētos lietotājus – tagad tiesību aktu var izdrukāt ar individuālajām piezīmēm (pirms tam lietotājam ir jāautorizējas).

Drukāt visu tiesību aktu, saglabāt PDF, dalīties

Katru tiesību aktu redakciju ir iespējams izdrukāt, spiežot uz simbola  rīku joslā. Likumi.lv piedāvā šādas jaunas papildiespējas, kā izdrukāt dokumentu:

  • ar satura rādītāju (ja konkrētajam tiesību aktam tāds ir);
  • ar savām piezīmēm (jābūt  autorizētam lietotājam un pirms tam jāautorizējas);
  • ar lielāka izmēra burtiem (pamatteksts).

Atgādinām par vēl dažiem jau iepriekš pieejamiem noderīgiem rīkiem. Katru tiesību akta redakciju iespējams lejuplādēt PDF formātā, spiežot uz simbola  tiesību akta rīku joslā.

Ar tiesību akta saiti var dalīties sociālajos tīklos, spiežot uz simbola  rīku joslā. Autorizētie lietotāji šo funkciju var atslēgt sava konta sadaļā "Profila dati / Iestatījumi".

Caur šo simbolu  pieejama arī korekta atsauce uz tiesību aktu. Tā satur tiesību akta izdevēju, veidu, pieņemšanas datumu, numuru un nosaukumu. Piemēram, Ministru kabineta 2010.gada 28.septembra noteikumi Nr.916 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība". Šādu atsauci ir ērti iekopēt jebkurā dokumentā.

Drukāt atsevišķu pantu, saglabāt to PDF, dalīties

Daļai tiesību aktu, piemēram, Darba likumam, Civilprocesa likumam, Civillikumam u.c., pie pantiem ir pievienotas papildiespējas (sk. rīku joslu pie panta), to skaitā izdrukāt un lejuplādēt PDF formātā katru panta redakciju.

Arī ar panta saiti var dalīties sociālajos tīklos, spiežot uz simbola  panta rīku joslā.

Likumi.lv aicina interesentus arī turpmāk, izmantojot pogu "Atsauksmes", dalīties ar novērojumiem vai idejām, kā arī iesūtīt savus priekšlikumus.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI