NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
24. maijā, 2013
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
6
6

Atklāj Latvijas Republikas tiesību aktu vietnes Likumi.lv jauno versiju

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Vēstneša infografika

Šodien, 24.maijā, oficiālais izdevējs „Latvijas Vēstnesis” publisko Likumi.lv jauno versiju. Vienlaikus lietotājiem tiek piedāvāta operatīva pieeja vietnes saturam arī caur viedtālruņiem mobilajā versijā.

Bezmaksas pieejas sistematizēto tiesību aktu vietne Likumi.lv, kas ierindojas Latvijas skatītāko tīmekļa vietņu saraksta 15.vietā, pirms nedaudz vairāk kā mēneša – 15.aprīlī – saviem lietotājiem piedāvāja vērtēt un lietot tobrīd testa versijā pieejamo jauno Likumi.lv versiju.

Pārejas posms ir noslēdzies, un šodien, 24.maijā, ar oficiālu atklāšanu, kurā piedalās Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" valdes priekšsēdētāja Daina Ābele un vietnes Likumi.lv  galvenā redaktore Inese Luste, tiek atklāta Latvijas Republikas tiesību aktu vietnes Likumi.lv jaunā versija. Tā arī turpmāk būs pieejama jau labi zināmajā adresē www.likumi.lv.

Jaunā vietne ir veidota mūsdienīgā vizuālajā izpildījumā un papildināta ar vairākiem jauniem tehniskiem risinājumiem, kas lietotājiem nodrošinās gan informācijas pārskatāmību, gan noderīgas papildiespējas.

Jaunās vietnes struktūrshēma ir uzņēmuma "Latvijas Vēstnesis" un Likumi.lv redakcijas radoši intelektuālais kopdarbs – dizainu izstrādājis viens no vadošajiem Latvijas tīmekļa dizaina uzņēmumiem, programmēšanu veikusi oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" IT daļa.

Oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" valdes priekšsēdētāja Daina Ābele: "Šis ir Latvijas oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" jubilejas gads. Jau 20 gadus "Latvijas Vēstnesis" nodrošina valsts deleģētu funkciju – tiesību aktu un paziņojumu oficiālās publikācijas.

Likumsakarīgs turpinājums ir šodien publiskai vērtēšanai nodotā portāla Likumi.lv modernizētā, varētu teikt – no jauna radītā versija. Šis ir "Latvijas Vēstneša" vispopulārākais informatīvais pakalpojums, ar kuru izpildām otru valsts deleģētu funkciju - nodrošināt iedzīvotājiem ērti lietojamus tiesību aktus jeb tos sistematizēt.

Sabiedrība šo pakalpojumu saņem bez maksas un aktīvi izmanto. Jauno Likumi.lv projektu uzsākām apmēram pirms vairāk nekā gada, kad tapa skaidrs, ka likumdevējs atbalsta valsts uzturēta, brīvi pieejama likumu portāla esamību.

Modernizācijas projekts ir realizēts pašu "Latvijas Vēstneša" darbinieku spēkiem, izmantojot uzkrāto pieredzi un intelektuālos resursus. Vēlos pateikt paldies Likumi.lv darbiniekiem, galvenajai redaktorei Inesei Lustei, mūsu IT daļas speciālistiem, programmētājiem un to vadītājam Aigaram Bērziņam citu "Latvijas Vēstneša" struktūrvienību darbiniekiem par ieguldīto darbu un nežēloto brīvo laiku, piedaloties ideju ģenerēšanā un vietnes testēšanā."

[PDF] Vietnes Likumi.lv faktu lapa

Likumi.lv lietotājiem piedāvā vairākus būtiskus jaunievedumus:

  • jauns izvērstais meklētājs;
  • autorizācijas un sava lietotāja profila izveides iespēja; īpaši būtu vērts iepazīties ar autorizētajiem lietotājiem nodrošinātām bezmaksas iespējām;
  • tiesību aktu statusa simboli;
  • tiesību aktu saraksti pēc vairākiem izdevējiem un veidiem, kas papildināti ar filtriem;
  • iespējas pie tiesību akta (tiesību akta pase, satura rādītājs pantu līmenī, saistītie dokumenti);
  • iespējas pie pantiem (drukāt, saglabāt PDF, dalīties sociālajos tīklos, aplūkot Ministru kabineta noteikumus, kas izdoti uz panta pamata).

Detalizētāk par vietnes jaunumiem var lasīt šeit:

Likumi.lv. galvenā redaktore Inese Luste, vērtējot pārejas posmu no 15.aprīļa, atzīst: "Šī vairāk nekā mēneša laikā daļa lietotāju vietni jau sāka izmantot ikdienā. Turklāt vairāki simti lietotāju jau ir izveidojuši savu Likumi.lv kontu un izmanto jaunās vietnes piedāvātās bezmaksas papildiespējas autorizētajiem lietotājiem. Balstoties uz saņemtajām atsauksmēm,  esam veikuši vairākus uzlabojumus, to skaitā izstrādājām divas jaunas iespējas."

Likumi.lv ir izveidoti 2001.gadā. Vietnes uzturēšanu un bezmaksas pieejamību nodrošina LR oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis". Šī ir vietnes trešā uzlabotā versija.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI