NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
29. jūnijā, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
1
6
1
6

Vortālam Likumi.lv – 10 gadi

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vortālu Likumi.lv dienā apmeklē vidēji 18 tūkstoši iedzīvotāju. Vortāla saturam uzticas 87%, drīzāk uzticas 13% lietotāju, ar kvalitāti apmierināti 95,7%, ar pieejamību – 96,6%, ar operativitāti - 93% lietotāju.

FOTO: Māris Kaparkalējs, LV

Pieejamība, uzticamība un kvalitāte. Reti kurai lietai vai pakalpojumam nav adresējami šie raksturlielumi, ko vēlamies ieraudzīt un sagaidīt, bet nesaņēmuši jūtamies vīlušies. Savukārt ieguvuši – atzīstam, novērtējam, lietojam un par to vēl pastāstām draugiem, sekmējot labā ieguvuma atpazīstamību. Nav šaubu, ka oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis” brīvas pieejamības informatīvo resursu – vortālu Likumi.lv – šodien Latvijā zina, lieto un novērtē simtiem tūkstošu cilvēku - valsts pārvaldes, pašvaldību darbinieki, uzņēmēji, pedagogi, policisti, tiesneši, studenti, nevalstisko organizāciju dalībnieki un citi sociāli ekonomiski aktīvi cilvēki.

Vortāls Likumi.lv šodien, 29. jūnijā, atzīmē savu 10. gadadienu. 2001. gadā, kad interneta pieejamība, no šodienas viedokļa raugoties, bija privilēģija un tā lietošanas paradumi vēl bērnu autiņos, Tieslietu ministrijas uzdevumā tika izveidota pirmā bezmaksas pieejamības sistematizēta likumu un citu valsts izdoto normatīvo aktu datu bāze.

Desmit gadi ir pietiekams laika posms, lai izvērtētu padarīto un izdarītu secinājumus.

Kas ir un ko šodien piedāvā Likumi.lv

Ir prieks, ka Likumi.lv ir Latvijā pieprasīts un vajadzīgs informatīvais resurss. Daudzskaitlīgo interneta vietņu vidū līdzās populāriem dienas un izklaides portāliem pēc pieprasījuma Likumi.lv ierindojas augstajā 20. vietā.

Ir gandarījums, ka kolēģu iniciatīvas un vēlme attīstīties, domājot par lietotājiem un piedāvājot jaunas funkcionālas iespējas un papildiespējas gadu gaitā, neiet mazumā un tiek iedzīvinātas.

Ir patiess prieks, ka LV portāla „Par likumu un valsti” sadarbība ar vortālu Likumi.lv, pie normatīvajiem aktiem pievienojot atbilstošus populārus skaidrojumus, ir pieprasīta un novērtēta papildiespēja lietotāju vidū, ko uzrādījušas gan LV portāla, gan Likumi.lv  rīkotās lietotāju aptaujas.

Tas viss liecina, ka spēja savu darbu darīt labi ir lietotāja novērtēts un klusi pateikts paldies. Bet darba darītājam ir apziņa - nekad nav tik labi, ka nevarētu vēl labāk - un turpmāks izaicinājums spēt domāt pāris soļus uz priekšu.

Lai kvalitatīvs sniegums un iniciatīva Likumi.lv komandai turpmāk!

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI