NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. martā, 2010
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
12
12

LV.LV piedāvā jaunas iespējas

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Māris Kaparkalējs, LV

Pēc ilgāka laika ir patīkami jums, katram portāla LV.LV lasītājam/ lietotājam/ apmeklētājam, teikt – sveicināti!
Ērtāks, pārskatāmāks un bagātināts ar papildu iespējām – atbilstoši šādam uzstādījumam portāls LV.LV ievieš būtiskas strukturālas pārmaiņas un pilnveido satura pasniegšanas formu.

Ļoti ceram, ka izmaiņas, kas secīgi ieviestas kopš gada sākuma, padarījušas portāla vidi draudzīgāku un atvieglo orientēšanos satura piedāvājumā. Iespējams, sākumlapā jau esat pieņēmuši un novērtējuši gan jaunās sadaļas, piemēram, "Viedokļi", "Preses relīzes" un "Noderīga informācija" (saites uz iedzīvotājiem noderīgu un skaidrojošu informāciju valsts pārvaldes iestāžu mājaslapās), gan rubriku izkārtojumu, tādēļ priecāsimies par jūsu atsauksmēm, kas palīdzēs mums turpmākajā darbā – lietotāju vajadzību izpētē un portāla satura piedāvājuma un funkcionalitātes pilnveidošanā.

No šodienas piedāvājam paplašinātu publikāciju atlases sistēmu jeb jaunu bloku, kurš strukturēts trīs daļās un kurā publikācijas sakārtotas pēc trīs dažādiem principiem – "Temati", "Nozares" un "Atslēgvārdi", proti, portāla autorpublikācijas sakārtotas atbilstoši to piederībai konkrētai nozarei (piemēram, Labklājība, Veselība, Drošība) un tematam (piemēram, Krīze un risinājumi, Reformas, Naudas lietas). Turpmāk publikācijas var atlasīt, arī izmantojot atslēgvārdus. 

Atgādinām: tāpat kā līdz šim portāla saturu var pārlūkot, lietojot tādus rīkus kā meklētājs (t. sk. "Izvērstā meklēšana", kas piedāvā iespēju meklēt visu VSIA "Latvijas Vēstnesis" produktu arhīvā), kalendārs–arhīvs (rakstu kārtojums pēc publicēšanas datuma) un izvēlni "Īsceļi" (rakstu kārtojums rubrikās).

"Darbs pie portāla struktūras uzlabošanas un pilnveidošanas notiek ik dienas. Un darām mēs to saviem spēkiem – izmantojot uzņēmuma cilvēkresursus gan intelektuāli, gan fiziski un nodrošinot to ieviešanu."

Iespējams, šis ir īstais brīdis paskaidrot, ka darbs pie portāla struktūras uzlabošanas un pilnveidošanas notiek ik dienas. Un darām mēs to saviem spēkiem, izmantojot uzņēmuma cilvēkresursus gan intelektuāli, gan fiziski un nodrošinot izmaiņu ieviešanu, lai LV.LV – portāls par likumu un valsti – turpinātu pilnveidoties par sabiedrībai uzticamu un objektīvu palīgu un noderīgas informācijas avotu. LV.LV sūtība izriet no VSIA "Latvijas Vēstnesis" misijas – nodrošināt valsts oficiālās informācijas izsludināšanu / pieejamību un realizēt informācijas un ideju apmaiņu starp sabiedrību un valsti, veicinot tiesiskas domas un pilsoniskas sabiedrības attīstību, proti, portāla darbības mērķis ir cieši saistīts ar LR Satversmes 90. panta – "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības" – īstenošanu:

  1. nodrošināt vienkopus iedzīvotājiem aktuālu, precīzu un noderīgu informāciju un skaidrojumus par tiesisko regulējumu Latvijā (t. sk. par tiesību aktu izstrādes un izmaiņu procesu; likumdošanas iniciatīvām) un par valsts pakalpojumiem iedzīvotāju tiesību, pienākumu, atbildības kontekstā;
  2. veicināt dialogu starp sabiedrību un valsti Latvijas pilsoniskās sabiedrības, tiesiskās domas un sociālekonomiskās attīstības vārdā.

LV.LV ir pozicionēts kā sabiedriskā platforma valsts dialogam ar sabiedrību (un otrādi), tādēļ "Latvijas Vēstnesis" aicina valsts pārvaldes iestādes, NVO un profesionālās grupas (nozaru ekspertus) izmantot un attīstīt šo divvirzienu komunikācijas kanālu. Šobrīd mērķtiecīgi strādājam, lai pilnveidotu un saturiski attīstītu Emuāru sadaļu. Mūsu priekšlikumam izmantot LV.LV kā viedokļu platformu un veidot jauna veida un atvērtu komunikāciju ar sabiedrību ir atsaukušās gan pirmās valsts iestādes, gan vairākas nevalstiskās organizācijas.  Šai drosmīgajai praksei – komunicēt ar sabiedrību, skaidrojot savas iestādes/organizācijas darbu emuāru brīvajā saziņas formātā,  – aicinām pievienoties jaunus interesentus! Tāpat arī atgādinām, ka valsts pārvaldes iestāžu un sabiedrisko organizāciju komunikācijai ar sabiedrību ir domāta sadaļa “Viedokļi".

Tuvākajā nākotnē piedāvāsim portāla LV.LV lietotājiem iespēju noskaidrot sev nepieciešamo informāciju, atsūtot jautājumu un uz to saņemot redakcijas vai amatpersonas sagatavotu skaidrojumu.  Labprāt uzklausītu jūsu atsauksmes par portālu LV.LV, jaunievedumiem un arī ierosinājumus tā pilnveidošanai!

Portāla jaunumiem var sekot arī tviterī: www.twitter.com/portals_lvlv

Uz tikšanos portālā LV.LV ik dienas!

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI