E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8672
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ierakstu kā pierādījumu drīkst izmantot tikai ar sarunas biedra piekrišanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. janvārī, 2016
Mareks

Labdien. Atradu daļēju atbildi uz savu jautājumu - Vai diktofonā drīkst ierakstīt citas personas teikto un izmantot to saistībā par viņa teikto https://lvportals.lv/visi/e-konsultacijas/4460 . Bet vai es drīkstu ierakstīt savu sarunu ar bāriņtiesas darbinieku, izmantojot diktofonu, šo darbinieku par to nebrīdinot, un pretenziju gadījumā izmantot šo ierakstu lai aizstāvētu savas pilsoņa tiesības? Atbildi būtu vēlams saņemt pēc iespējas ātrāk, jo izskatās, ka bāriņtiesa neko negrib darīt, lai gan ir apdraudēta manu bērnu dzīvība un emocionālais stāvoklis. Paldies!

A
atbild:
08. janvārī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja plānojat ierakstīt savu sarunu ar bāriņtiesas darbinieku (arī ar jebkuru privātpersonu) nolūkā šā cilvēka teikto publiskot kā pierādījumu, piemēram, tiesas procesā, saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 8.panta pirmo daļu Jums šī persona par sarunas ierakstīšanu ir jāinformē un jāiegūst tās piekrišana. Ja sarunas ierakstu nav domāts izpaust kādam citam, tad to drīkst veikt.

Kā Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis jau skaidrojis Jūsu minētajā e-konsultācijā Nr. 4460, ikviena persona drīkst ierakstīt savas sarunas, lai tās varētu izmantot kā pierādījumus, ja rodas šāda nepieciešamība. Taču, ja situācija ir tik bīstama, ka apdraudēta Jūsu bērnu veselība un pat dzīvība, paļauties tikai uz paša spēkiem nebūtu pareizi. Jums steidzami vajadzētu vērsties pēc padoma pie advokāta, iepazīstinot viņu ar visiem lietas apstākļiem un tādējādi izplānojot turpmākās darbības, vai arī, piemēram, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas