E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8502
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par attaisnoti kavētajām dienām bērnudārzā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2015
Alise

Labdien, vai gadījumā, ja par bērna slimošanu, neapmeklējot privāto PII, iesniegta ārsta zīme, par neapmeklētajām dienām jāmaksā jebkurā gadījumā? Paldies.

A
atbild:
21. decembrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Gadījumā ja saņemat valsts un pašvaldības līdzfinansējumu, atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.1523 „Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei” 8.punktam, pašvaldības (un līdz ar to arī valsts) atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto izglītības iestādi.

Šādā gadījumā pašvaldības atbalstu aprēķina proporcionāli privātās izglītības iestādes apmeklējuma dienu skaitam. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem bērna vecāki izglītības iestādi rakstiski informējuši pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 kalendāra dienām kalendāra gada laikā. Tas nozīmē, ka pašvaldības un valsts līdzfinansējums saglabājas arī par dienām, kad bērns attaisnojošu iemeslu dēļ nav apmeklējis bērnudārzu, ja tās nepārsniedz 60 dienas gadā.

Tas neizslēdz, ka privātais bērnudārzs var lūgt vecākus apmaksāt starpību, kas veidojas starp privātās izglītības iestādes noteikto pakalpojuma cenu un valsts, pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu. Izglītības likuma 12.panta pirmā daļa paredz, ka privātā izglītība iestāde, tai skaitā pirmsskolas izglītības iestāde, var noteikt maksu par izglītības ieguvi. Savukārt Izglītības likuma 59.panta otrā daļā teikts: privātās izglītības iestādes finansē to dibinātāji. Līdz ar to privātas izglītības iestādes dibinātājs ir tiesīgs noteikt kārtību, kādā ir jāapmaksā izglītības pakalpojums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas