E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8206
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja aizdevuma līgums paredz strīdu risināšanu šķīrējtiesā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. oktobrī, 2015
Anete

Labdien! Man ir jautājums par aizdevuma līgumu, kas noslēgts ar banku 2007.gadā. Līgumā ir iekļauts punkts, ka visi strīdi risināmi šķīrējtiesā. Sakiet, lūdzu, vai es varu vērsties vispārējās jurisdikcijas tiesā, ja šis punkts nav bijis ar mani saskaņots un tika iekļauts līgumā jau iepriekš, izsniedzot man jau parakstītus eksemplārus, kas nozīmē, ka līguma saturu es ietekmēt nevarēju ? Strīds ir par aizdevuma procentu likmi, ko es nevēlos risināt šķīrējtiesā. Paldies!

A
atbild:
23. oktobrī, 2015

Ja aizdevuma līgumā ir noteikts, ka visi strīdi risināmi šķīrējtiesā, tad vispārējās jurisdikcijas tiesa šādu pieteikumu nepieņems.

Tomēr Jums ir tiesības vērsties vispārējās jurisdikcijas tiesā ar prasību lūgt atzīt par spēkā neesošu šo līguma punktu, ar kuru noteikts, ka visi strīdi izskatāmi šķīrējtiesā, pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 6.panta trešo daļu, kas nosaka, ka līguma noteikums, kuru līgumslēdzējas puses savstarpēji nav apspriedušas, ir netaisnīgs, ja tas pretēji labticīguma prasībām rada būtisku neatbilstību līgumā noteiktajās līgumslēdzēju pušu tiesībās un pienākumos par sliktu patērētājam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 258 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas