E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7972
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Drošības nauda ir jāatdod

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2015
Jana

Sveiki! Ir doma iegādāties nekustamo īpašumu, un ir iemaksāti 2000€ kā drošības nauda par nekust. īpaš. iegādi. Saimnieks, izrādās, ir samelojis mums, jo apgalvoja, ka remonts ir viegli veicams, bet eksperts apskatot paziņoja, ka "iebrauksim auzās" un izdevumi būs ļoti lieli, un mēs atteicāmies iegādāties īpašumu, aprakstījām saimniekam šo situāciju. Vai šo drošības naudu varam dabūt atpakaļ? Kas būtu jādara? Kur jāvēršas?

A
atbild:
15. septembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Būvniecības eksperts būtu jāpieaicina, pirms noslēgt jebkādus līgumus, nemaz nerunājot par drošības naudas iemaksu. Taču, ja tas reiz izdarīts, tad iemaksāto drošības naudu Jums ir tiesības saņemt atpakaļ. Ja īpašnieks atsakās to maksāt, Jums jāvēršas ar pieteikumu par drošības naudas atgūšanu tiesā, detalizēti pamatojot iemeslu, kādēļ atsakāties no darījuma.

Ja būveksperts ir sertificēts, tad ļoti noderīgs būtu viņa oficiāls atzinums par īpašuma tehnisko stāvokli. Protams, svarīgi ir, uz kāda pamata drošības  nauda ir samaksāta, kas rakstīts līgumā, kas apliecina tās iemaksu. Ja drošības naudu esat samaksājuši bez jebkāda apliecinājuma ar dokumentiem (līgumu) un lieciniekiem, tad tās atgūšana var būt problemātiska un ir atkarīga no īpašnieka godaprāta.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 134 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas