E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6050
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Alimenti 2015.gadā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2015
Ilze

Labdien, vēlos uzzināt, kādā apmērā man ir jāmaksā alimenti 15 un 13 gadus veciem bērniem no šā gada 1.janvāra, kā arī līdz kādam vecumam ir jāmaksā, jo tiesa man nav noteikusi nekādus noteiktus datumus! Paldies.

A
atbild:
10. janvārī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Procentuālā daļa no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, kas jānodrošina katram savam bērnam, ir atkarīga no bērna vecuma. Tas noteikts Ministru kabineta noteikumos Nr.37 "Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam". 

Sākot ar 2015.gada 1.janvāri, valstī noteiktā minimālā mēneša darba alga tiek paaugstināta no 320 uz 360 eiro un minimālais uzturlīdzekļu apmērs ir šāds: 

  • 25% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas katram bērnam no viņa dzimšanas līdz 7 gadu vecumam (90 eiro mēnesī);
  • 30% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas katram bērnam no 7 gadu vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai (108 eiro mēnesī). 

Līdz ar to minimālais ikmēneša uzturlīdzekļu apmērs  par diviem 13 un 15 gadus veciem bērniem ir 216 eiro.

Par to, līdz kādam vecumam ir jāmaksā uzturlīdzekļi bērnam pēc pilngadības sasniegšanas, lasiet LV portāla e-konsultācijā par līdzīgu jautājumu „Cik ilgi jāmaksā uzturlīdzekļi pēc bērna pilngadības”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 118 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas