E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5449
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Vispirms jānoskaidro ceļa statuss

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2014
Arnis

Labdien. Caur manu īpašumu iet pašvaldības ceļš (tikai servitūta nozīmes, nevis autoceļš). Vēlos ceļu slēgt - manā īpašumā esošo ceļa posmu atsavināt no pašvaldības. Ceļa abi gali iziet uz lielās šosejas un tādā gadījumā, ja ceļa posms, kas atrodas mana īpašuma robežās, tiktu slēgts, tas nevienam citam īpašniekam neradītu problēmas piekļūt savam īpašumam. Vai šajā gadījumā pašvaldība drīkst ļaut atsavināt to ceļa daļu un ja viņa to neļauj labprātīgi, tad vai man ir pietiekams iemesls to sekmīgi panākt caur prasību tiesā?

A
atbild:
31. oktobrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas Pašvaldību savienība
Sniedze Sproģe, padomniece

Kā skaidro Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Sniedze Sproģe, pašvaldības ceļš nevar būt ceļa servitūta statusā. Par situāciju ar pašvaldības ceļu privātīpašuma teritorijā izklāstīts e-konsultācijā „Pašvaldības ceļš nevar būt kā ceļa servitūts”.

Jums vietējā pašvaldībā jānoskaidro, kāds īsti ir šā ceļa statuss – tas ir publiskais ceļš vai nav, kā ir nostiprināts pašvaldības teritorijas plānā un kā pašvaldība no tā var atteikties. Ja vienošanās nav panākama, tad situāciju, protams, var risināt tiesas ceļā. Ceļa servitūta problēmas palīdzēs sakārtot arī jaunais Zemes pārvaldības likums, ko Saeima galīgajā lasījumā pieņēma 30.oktobrī.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas