E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5421
Lasīšanai: 2 minūtes

Drošības prasību izpildi kontrolē Valsts darba inspekcija

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2014
Uldis

Sakiet, lūdzu, kura valsts iestāde kontrolē un pārbauda 08.10.2013. Ministru kabineta noteikumus Nr.1041 "Noteikumi par obligāti piemērojamo energostandartu, kas nosaka elektroapgādes objektu ekspluatācijas organizatoriskās un tehniskās drošības prasības"? Vai saskaņā ar LAPK tiek piemērots administratīvais sods par šo noteikumu pārkāpumiem?

A
atbild:
04. novembrī, 2014
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Inese Krūmiņa, Komunikāciju nodaļas vadītāja

Atbildot uz Jūsu jautājumu, nosūtu informāciju par atbildīgo institūciju par Ministru kabineta noteikumu Nr.1041 "Noteikumi par obligāti piemērojamo energostandartu, kas nosaka elektroapgādes objektu ekspluatācijas organizatoriskās un tehniskās drošības prasības” piemērošanu. 

Noteikumi reglamentē darba vides radītos riskus un nosaka pasākumus to samazināšanai vai novēršana, nosaka prasības personāla kvalifikācijai un to apmācībai, nosaka darba aizsardzības līdzekļus un citus ar darba vidi un drošību saistītos jautājumus. 

Saskaņā ar Valsts darba inspekcijas likumu iestāde, kuras galvenā funkcija ir valsts uzraudzības un kontroles īstenošana darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomā, ir Valsts darba inspekcija, kura, cita starpā, uzrauga un kontrolē darba aizsardzības normatīvo aktu izpildi, kontrolē darba vietās esošo aprīkojumu, kā arī personāla kolektīvo un individuālo aizsardzības līdzekļu izmantošanu. 

Darba aizsardzību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi ir noteikti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK)  41.4  un  41.5pantā. Atbilstoši LAPK 215.3 pantam minētajos pantos noteiktos pārkāpumus izskata Valsts darba inspekcija. 

Regulatora kompetence pārkāpumu izskatīšanā ir noteikta LAPK 215.10pantā, kurš neparedz Regulatora kompetenci izskatīt pārkāpumus saistībā ar MK noteikumos Nr.1041 minētajiem jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas