E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4590
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Minimālie uzturlīdzekļi katram bērnam

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2014
Sarmīte Lapiņa

Labdien! Jautājums par alimentu apmēru. Vai minimālo alimentu apmērs mainās vecākam, kas maksā alimentus gadījumā, kad piedzimst otrs bērns? Piemēram, mans vīrs maksā minimālos alimentus pirmajā laulībā piedzimušam bērnam, mums drīz piedzims mūsu kopējais bērns, vai no tā var mainīties alimentu apmērs pirmajam bērnam?

A
atbild:
18. jūnijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Minimālo uzturlīdzekļu apmēru noteic Ministru kabineta noteikumi Nr.37 „Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam”, ņemot vērā valstī noteikto minimālo mēnešalgu un bērna vecumu. Tātad minimālo uzturlīdzekļu apmērs nav atkarīgs no bērnu skaita, kuriem tie jānodrošina.

Civillikuma 179.panta piektā daļa paredz katra vecāka pienākumu nodrošināt bērnam minimālo uzturlīdzekļu apmēru neatkarīgi no viņa spējām uzturēt bērnu un mantas stāvokļa. Tas nozīmē, ka minimālais uzturlīdzekļu apmērs ir jānodrošina katram savam bērnam.

Jūsu aprakstītajā situācijā būtu iespējams samazināt uzturlīdzekļu apmēru vien tad, ja tiktu maksāta lielāka summa par minimālo. Tā kā bērna tēvs šobrīd maksā uzturlīdzekļus minimālajā apmērā, normatīvie akti neparedz iespēju maksāt mazāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 118 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas