E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3716
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Par naktskluba atvēršanu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2014
Jānis Bērziņš

Labdien. Ja man ir vēlēšanās atvērt naktsklubu Rīgā, kādi normatīvie akti (likumi, Ministru kabineta noteikumi, pašvaldības saistošie noteikumi) man ir jāievēro, lai atvērtu šo naktsklubu?

A
atbild:
25. februārī, 2014
Laura Platace
LV portāls

Naktsklubam, lai to atvērtu apmeklētājiem, ir jāatbilst dažādām prasībām. Galvenokārt tiesiskais regulējums attiecas uz naktskluba telpu atbilstību un drošību. Dažas no prasībām ir šādas. 

1. Telpām ir jāatbilst publiskas ēkas prasībām. Regulē: Būvniecības likums, Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumi Nr.567 „Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 208-08 „Publiskas ēkas un būves””. 

2. Telpām ir jāatbilst ugunsdrošības prasībām. Regulē: Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums, Ministru kabineta 2004.gada 17.februāra noteikumi Nr.82 „Ugunsdrošības noteikumi”. 

3. Jāievēro alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu tirdzniecības noteikumi. Regulē: likums „Par akcīzes nodokli”, Alkoholisko dzērienu aprites likums, likums „Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu”. 

4. Jāievēro sabiedriskās kārtības noteikumi. Regulē: Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošie noteikumi Nr.80 „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā”. 

Telpu atbilstību publiskas telpas un drošības prasībām regulē plašs normatīvo aktu klāts, tādēļ iesakām ar savu konkrēto gadījumu vērsties Rīgas pilsētas būvvaldē. Kontaktinformācija ir pieejama šeit.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas