E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3610
Lasīšanai: 2 minūtes

Ar īrniekiem ir jāslēdz īres līgums

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. janvārī, 2014
Andis Salmiņš

Labdien. Pēc dzīvokļa izsoles ar tiesas lēmumu esmu īpašnieks, arī zemesgrāmata ir uztaisīta. Dzīvoklī dzīvo cilvēki bez īres līgumiem. Negribu viņus dzīt ārā, bet kā labāk sevi pasargāt, ja tomēr pēc gada vai diviem izdomāju pats tur iet dzīvot. Jo var būt tā, ka, ja tagad neveicu to ievešanu valdījumā, tad pēc kāda laika tie cilvēki var atteikties pamest to dzīvokli. Nesaprotu, kas viņam liedz slēgt īres līgumu ar tādiem nosacījumiem, kas pašu interesē - telpas atbrīvot pēc pieprasījuma - 2-3 mēneši?

A
atbild:
24. janvārī, 2014

Jums pastāv iespēja noslēgt terminētu īres līgumu ar dzīvoklī dzīvojošām personām. Vienlaikus  jāatzīst, ka arī šāds nodrošinājums nedos absolūtas garantijas tam, ka cilvēki dzīvokli atbrīvos pēc Jūsu pieprasījuma vai līguma termiņa beigām. Ja īrnieki telpas neatbrīvos labprātīgi, būs jāceļ prasība tiesā par viņu izlikšanu.

 Īres līguma nenoslēgšanas gadījumā vispār grūti prognozēt turpmākās iespējamās variācijas, jo arī cilvēki, ja vien tie maksās Jums kādu summu par uzturēšanos dzīvoklī, ir tiesīgi vērsties tiesā ar lūgumu uzlikt par pienākumu noslēgt īres līgumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas