E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34014
Lasīšanai: 2 minūtes

Iepriekšējā izglītībā iegūto studiju rezultātu atzīšana

J
jautā:
24. septembrī, 2024
Kitija

Labdien! Vai maģistra līmeņa studijās iespējams pielīdzināt bakalaura līmeņa studiju kursus? 

A
atbild:
26. septembrī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Maģistra studijās var pielīdzināt bakalaura līmeņa studijās sekmīgi apgūtos studiju moduļus vai studiju kursus, veicot to atzīšanu. 

Iepriekšējā izglītībā sasniegto studiju rezultātu atzīšanas kārtību un kritērijus nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 505 “Ārpus formālās izglītības apgūto vai profesionālajā pieredzē iegūto kompetenču un iepriekšējā izglītībā sasniegtu studiju rezultātu atzīšanas noteikumi” 

Jums ir jāiesniedz augstskolā iesniegums par bakalaura studiju laikā apgūto maģistra studiju programmai atbilstošo studiju kursu atzīšanu, pievienojot bakalaura diploma pielikumu, kurā norādīti apgūtie studiju kursi, to apjoms un iegūtais vērtējums. Konkrēto studiju kursu izvērtēšanu parasti veic studiju programmas direktors, kā arī viņa piesaistītie studiju programmas docētāji. Atzīstot studiju kursus, ievēro studiju kursa līmeņa, satura, apjoma un studiju rezultātu atbilstību maģistra studiju programmas prasībām, studiju rezultātu aktualitāti un atbilstību attiecīgās zinātņu nozares vai apakšnozares attīstības pakāpei. Tāpat ņem vērā laikposmu, kāds pagājis kopš atzīstamā studiju kursa apguves. Iesniegumu izvērtēs un lēmumu par studiju kursu atzīšanu pieņems īpaši izveidota komisija. 

Konkrētas prasības studiju kursu atzīšanai nosaka augstskola. Tādēļ ieteicams iepazīties ar atbilstošu augstskolas iekšējo normatīvo regulējumu, kā arī varat konsultēties ar maģistra studiju programmas vadītāju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 7 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas