E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33942
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
1
1

Elektroniski parakstītu dokumentu var pārbaudīt vietnē eparaksts.lv

J
jautā:
17. septembrī, 2024
ira

Labdien! Iestādei nosūtīju elektroniski parakstītu dokumentu, bet iestāde apgalvo, ka dokumentu nevar atvērt, un uzskata, ka dokuments nav piegādāts. Kā rīkoties šajā situācijā? Paldies. 

A
atbild:
Šodien
Zaida Kalniņa
LV portāls

Elektronisko dokumentu izstrādāšanas, noformēšanas, glabāšanas un aprites kārtību valsts un pašvaldību iestādēs un kārtību, kādā notiek elektronisko dokumentu aprite starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām, regulē Ministru kabineta noteikumi Nr. 473 “Elektronisko dokumentu izstrādāšanas, noformēšanas, glabāšanas un aprites kārtība valsts un pašvaldību iestādēs un kārtību, kādā notiek elektronisko dokumentu aprite starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām”.  

Šo noteikumu 19. punkts paredz,: ja elektroniskais dokuments ir saņemts pa elektronisko pastu un to nav iespējams izlasīt, tad paziņojumā par elektroniskā dokumenta saņemšanu to attiecīgi norāda un nosūta uz elektroniskā pasta adresi, no kuras dokuments nosūtīts iestādei. 

Tas nozīmē, ka iestāde atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir jūs informējusi, ka jūsu sūtījumu kāda iemesla dēļ nav iespējams atvērt. Iespējams, ka, parakstot to ar e-parakstu, ir radušās kādas tehniskas nepilnības. 

Jums varat pati to pārbaudīt, mēģinot nosūtīto dokumentu atvērt vietnē eparaksts.lv vai šeit: https://www.eparaksts.lv/lv/palidziba/parbaudit-edokumentu. 

Ja dokumentu atvērt nav iespējams, tad iesakām sagatavot jaunu dokumentu, vēlreiz to parakstīt ar e-parakstu un nosūtīt iestādei.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 105 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas