E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33925
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja vecāki vēlas mainīt laiku, cikos bērniem skolā tiek organizētas pusdienas

J
jautā:
16. septembrī, 2024
Laura H.

Man ir jautājums par 2. klases skolnieka pusdienu laiku. Mums 2. klases skolniekam pusdienas skolā sākas plkst. 13.30. Tas ir nepieņemami tik maziem bērniem. Citreiz pusdienas ir pēc pēdējās stundas. Es saprotu, ka skolas kapacitāte neļauj to citādi organizēt, jo ir paredzēts, ka pusdienas nevar sākties ātrāk par plkst. 11.00. Līdz ar to arī pagarinātajai grupai nevar nodrošināt launagu. Kur vecākiem vērsties, lai to varētu mainīt? Lai, piemēram, skola pati varētu organizēt pusdienu laikus atkarībā no savas kapacitātes? Mums, vecākiem, tagad jādod līdzi bērniem divas kastītes ar uzkodām. Pirms pusdienām un pēc pusdienām. 

A
atbild:
Šodien
Santa Galiņa
LV portāls

Šis jautājums ir jārisina izglītības iestādē, vēršoties pie tās vadītāja. Ja situāciju neizdodas atrisināt, tad var vērsties pie izglītības iestādes dibinātāja (parasti tā ir pašvaldība).  

Ministru kabineta noteikumi “Higiēnas prasības izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas” paredz, ka izglītojamajam ir iespēja vismaz reizi dienā saņemt siltu ēdienu. Pusdienas organizē ne agrāk kā plkst. 11.00, un tām paredz vismaz 30 minūšu starpbrīdi. Pārējie laiki pusdienām netiek reglamentēti – tos nosaka izglītības iestāde.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 108 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas