E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33593
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemesgabalu apvienošana

J
jautā:
15. augustā, 2024
Liāna

Labdien! Vienam īpašniekam ir divi regulāras formas blakus esoši īpašumi Saulkrastu novadā. Ņemot vērā, ka ir kopīga līnija, vai īpašumus var apvienot? Tāpat daļā īpašuma ir noteikta aizsargjosla no gāzes kontroles urbuma. Vai īpašumā drīkst veikt meliorāciju? Vai tajā īpašuma daļā, kur aizsargjoslas nav, iespējams veikt būvniecību? Paldies!

A
atbild:
23. augustā, 2024
Saulkrastu novada būvvalde
Līga Pilsētniece, galvenā arhitekte

Par zemesgabalu apvienošanu 

Lai apvienotu zemesgabalus, kam ir kopīga robeža, jāvēršas pašvaldībā ar iesniegumu par zemes vienību apvienošanu. Pašvaldības speciālisti izvērtēs ierosinājumu, un dome pieņems lēmumu par zemes vienību apvienošanu. Pēc tam jāvēršas pie mērnieka, kas izgatavos jaunu zemesgabala robežu, situācijas un apgrūtinājumu plānu, kur būs norādīta gāzes urbuma aizsargjosla, kā arī citi apgrūtinājumi (ja tādi ir reģistrēti konkrētajā zemesgabalā).  

Par meliorāciju 

Aizsargjoslu likuma 56. pantā noteikti aprobežojumi ap gāzes vadiem, gāzes iekārtām un būvēm. Šā panta 13. punkta b. apakšpunkts paredz: ja nav noslēgta rakstveida vienošanās ar gāzesvadu, gāzapgādes iekārtu un būvju, gāzes noliktavu un krātuvju īpašnieku, aizliegts veikt zemes darbus dziļāk par 0,3 metriem, bet aramzemēs  dziļāk par 0,45 metriem, kā arī meliorācijas un grunts planēšanas darbus. 

Par būvniecību 

Tā kā nav norādīta konkrēta zemesgabalu adrese vai kadastra apzīmējums, nav iespējams atbildēt uz jautājumu, vai konkrētajā īpašumā var veikt būvniecību, jo nav zināms, kāda ir zemesgabala atļautā izmantošana saskaņā ar pašvaldības teritorijas plānojumu. 

Lai saņemtu detalizētu atbildi, ieteicams vērsties pašvaldībā, norādot precīzu informāciju – īpašuma adresi, kadastra numuru, zemes vienības kadastra apzīmējumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 143 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas